У Львові відкрили виставку “Розлам Харків”

Перемикач мов

У Львові відкрили виставку від волонтерів-документалістів “Розлам Харків”. На світлинах зображено будинки, лікарні, школи та дитячі садочки, які були зруйновані внаслідок обстрілів РФ. Виставку показують у артцентрі “Дзиґа”.

Проєкт “Розлам Харків” розповідає про воєнні злочини Росії та про те як зруйнували місто удари російської армії. Фотографії зробила команда воєнних документалістів. Світлини також долучать до кримінальних проваджень.

Розлам Харків
У Львові відкрили виставку “Розлам Харків”. Суспільне Львів

“Обстріли були постійно вдень і вночі. Ми намагалися контактувати, дізнавалися місця, які менш-більш безпечні. І ми їхали туди, аби задокументувати. У нас був список адрес, які слідчі просили зафільмувати, бо обстрілів було дуже багато, вони просто фізично не встигали”, — каже фотограф Олексій Свід.

Розлам Харків

Автори світлин прийшли на відкриття зі своєю собакою. Зайка також бувала на виїздах, коли волонтери фіксували російські злочини і є героїнею однієї фотографії.

Розлам Харків
Зайка — такса. Суспільне Львів

“На це фото ми поїхали з нею. Це був один з перших її виїздів. Її треба поступово привчати до запахів. Бо після прильоту є специфічний запах, вони дуже чутливо на це реагують”, — каже фотографка Катерина Свід.

У Львові відкрили виставку “Розлам Харків”. Суспільне Львів

На виставці представили близько 60 світлин.

“Мета показати правду про події, про Харків, який у самому розламі війни, між добром і злом, між Україною і Росією, місто-мільйонник, найбільша фортеця вільного світу на Сході. Харків — незламний, Харків — залізобетон, місто живе у постійному “урбаніциді”, — керівник волонтерської організації Сашко Шевченко.

У Львові відкрили виставку “Розлам Харків”. Суспільне Львів

Виставка триватиме до 5 березня, вхід вільний.

Джерело: Суспільне Львів