Анонс. Проблема утилізації та переробки відходів від руйнувань

Перемикач мов

25 липня 2023 року. Початок о 17:00. Zoom.
Відходи від руйнувань – це ще одна екологічна проблема, пов’язана з війною. Російські обстріли не минають ані промислові об’єкти, ані інфраструктуру, ані житлові будинки. Внаслідок цього утворюються тонни відходів.
В Україні існує проблема зі сміттєзвалищами, які подекуди вже переповнені. А відходи руйнації посилять її. Вони відрізняються від будівельних, адже тут змішані металопластик і скло, матеріали оздоблення фасаду, армувальна сітка, мінеральна вата, матеріали внутрішнього оздоблення, стінові матеріали, покрівля, побутові речі й уламки деревини. Окремо більшість цих залишків могла би бути використана, але в наявному стані, коли всі вони перемішані в руїнах, необхідне ретельне сортування.
Фахівці «Досить труїти Кривий Ріг» провели аналітичну роботу та вивчили проблеми, пов’язані з відходами від руйнувань. Аналітика містить екологічний аспект та юридичний. Ми вивчили, які наразі існують проекти у царині переробки. Екологи організації представлять аналітику на вебінарі.
Запрошені експерти-учасники заходу познайомлять з власним досвідом вивчення цієї проблеми.
Наталія Зубар, голова правління Інформаційного центру “Майдан Моніторинг”, розкаже про руйнування у Харкові та на Харківщині. Вона покаже наслідки ворожих обстрілів для інфраструктури міста та розповість про екологічні злочини (про ДЕЯКІ ВПЕРШЕ!) , які фіксували учасники нашої організації.
Після виступів планується обговорення, буде можливість поставити питання.
Вебінар пройде онлайн у системі Zoom, 25 липня 2023 року. Початок о 17:00.
About Nataliya Zubar 2357 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair