СБУ показала документ, який допоможе посадити Шойгу і Герасимова

Перемикач мов

Це реально круте відео на 20 хвилин про розслідування воєнних злочинів на Харківщині, яку здійснюють наші партнери – слідчі Управління СБУ в Харківській області. Це відео про “Схему війни” на Харківщині – це про системність роботи зі встановлення всього ланцюга воєнних злочинців: від тих, хто видавав накази до безпосередніх виконавців. Це справді титанічна робота! І це “схема війни” – харківське ноу-гау. Без перебільшення. Це наш місцевий унікальний досвід. Більше того, ми наразі не маємо підтверджень чи десь в інших країнах робилося подібне у справах, що стосувалися трибуналів з розслідування воєнних злочинів та геноциду від 90-х і до широкомасштабного вторгнення.

Наша команда документаторів Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” залучається до окремих проваджень для збору доказів на осіб, що фігурують у цій схемі і озвученій базі даних. Ми раді, що у цій складній роботі є і наш внесок. Ми пишаємося нашими партнерами, пишаємося, що можемо допомагати їм у їх роботі і раді, що нарешті вони почали говорити про свою роботу самі.

(До того це робили прокурори, часто видаючи роботу слідчих за свою – що то вони створили якусь схему. У підводці до матеріалу сказано, що ця ідея СБУ).