Найбільш оптимістичний прогноз перебігу війни

До кінця літа або осені 2025 року втрата Криму через ефект доміно призводить до зупинки військових дій на всій лінії фронту, втечі проросійського населення з окупованих територій і відносно мирного звільнення тих територій.

Перемикач мов

Коли це все закінчиться?

З 2014 року я відповідаю на це питання – ми обов’язково переможемо, але я не знаю коли і якою ціною. Але найоптимістичніший сценарій все таки опишу.

До кінця літа або осені 2025 року Україна повністю демілітаризує Чорноморський флот РФ і Крим, взриває в кількох місцях Керченський міст, викликає паніку в Криму і змушує окупаційні сили тікати через Приазов’я. Цей “гуманітарний коридор” проходить з залученням всіх можливих і неможливих міжнародних організацій і світовим піаром такого масштабу, що втрату Криму неможливо замовчати в РФ.

Втрата Криму через ефект доміно призводить до зупинки військових дій на всій лінії фронту, втечі проросійського населення з окупованих територій і відносно мирного звільнення тих територій.

Для того, щоби до такого дійшло треба:
1. Виробляти і збільшувати виробництво озброєнь, снарядів і дронів в Україні та союзних країнах, в тому числі на спільних з нами підприємствах, в кількостях, які перевищують ворожі можливості.
2. Вбити не менше півмільйона військових РФ, і не оціночно, а реально.
3. Суттєво покращити логістику ближнього до фронту тилу.
4. Суттєво привідкрити західні кордони для переміщення вантажів і людей.
5. Побудувати систему укриттів по всьому прикордонню.
І ще багато чого, частину я навіть і не подумаю публікувати ніколи.

Як до того моменту будуть проходити воєнні дії з боку РФ?

Війська РФ будуть і далі намагатися окупувати повністю території всіх записаних в їх конституції регіонів, нагадую, що це Крим, Луганщина, Донеччина, Херсонщина і Запоріжжя. Зміни політичного рішення про це я не очікую.
Вони не припинять спроб захопити дорогу через Куп’янськ саме як логістичний шлях.

Війська РФ не припинятимуть спроб обстрілювати цілі в різних регіонах заради
1. Терора
2. Звітності
3. Досягнення військових цілей
Саме в такому порядку.

Вони не припинять інформаційну війну проти України ніде – ні всередині РФ, ні в нас, ні за кордоном. Головна мета все та сама – посіяти страх, непевність і сумніви.

Варіанти чорних і білих лебедів я не розглядаю, бо вони за визначенням не передбачувані. Молитися Богу вважаю є конструктивніше і корисніше для здоров’я, ніж лебедям.

Наталія Зубар, 19 жовтня 2023 року

Мій попередній прогноз від 8 січня 2023 тут Цілі і перспективи ворога на 2023 рік

Фото моє з сусіднього кварталу в Харкові.

About Nataliya Zubar 2357 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair