Анонс. VII Харківський Міжнародний Безпековий Форум «Цивільні українці: виклики і стійкість в умовах терористичної війни»

Перемикач мов

18 жовтня 2024 року у місті-герої Харкові відбудеться VII Харківський Міжнародний Безпековий Форум «Цивільні українці: виклики і стійкість в умовах терористичної війни». Форум проводиться Інформаційним центром «Майдан Моніторинг» та Фондом Конрада Аденауера за підтримки Координаційного Гуманітарного Центру.

Для того, щоби зареєструватися натисніть тут

Російсько-українська війна має виразну терористичну складову. Цивільні українці стали об’єктом терористичних дій з боку агресора, і це не випадковий результат бойових дій, а навмисна тактика ворога. Харківські дослідники доводять, що до відомих форм воєнного терору додався акустичний терор. Терор – це страждання людей, фізичні та психологічні травми з непередбачуваними наслідками для майбутнього.

Яким чином зберегти фізичне і ментальне здоров’я в умовах війни, в місті, яке знаходиться під потужними обстрілами? Отже, увага Форуму буде зосереджена на долі цивільних українців у цих складних умовах. Війна змінила розуміння безпеки, але у будь-якій ситуації потрібно шукати правильні шляхи, надійні опори для існування, зберегти життя, здоров’я та психологічну стійкість. Інший важливий аспект для обговорення – відповідальність агресора за злочини терористичного характеру.

Форум пройде, як і у попередні роки, у форматі дискусійних панелей, де спікерами виступлять науковці, культурні та громадські діячі, журналісти. Передбачаються наступні тематичні панелі:

  • Акустичний терор – нова глава міжнародного тероризму (підсумки харківських досліджень 2023-2024 рр.)
  • Культура, освіта, наука як підвалини духовної стійкості в умовах терористичної війни
  • Документування і доведення злочинів російського терору
  • Як підтримувати ментальне і фізичне здоров’я цивільних жертв терористичної війни

Передбачається пряма трансляція роботи Форуму на Facebook та YouTube. Для того, щоби зареєструватися натисніть тут

About Nataliya Zubar 2358 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + eleven =

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.