Нова владна технологія проти мітингів з Харкова

Сьогодні харківська міська влада придудрилася через суд заборонити геть усі мітинги в місті на два тижня (законність цього рішення вже оскаржили в суді). Однак опозиція заявила про намір все одно вийти на центральний майдан Свободи і поставити там намети – приймальні народних та місцевих депутатів.

І влада (вже точно яка я не знаю – ОДА чи міська) швидко придумала технологічне рішення як не пустити людей на майдан. Його ще по обіді оточили по періметру штук 200 (консервативна оцінка) міліціонерів, не пускали нікого всередину, а там спочатку на асфальті малювали діти, а потім репетирував танці дитячий ансамбль. Під дуже голосну озвучку.

Мітинг все таки зібрався поруч з майданом, але чути виступи було тільки поруч з мегафоном (звичайної потужності). Щоби перекричати музику з майдану треба було б встановити дуже потужну звукопісилювальну апаратуру. Звісно нічого нового в перекрикуванні мітингів нема, а от очепити майдан для малювання дітей на асфальті – це щось нове. Чекайте в ваших містах! Два конкуруючих наметових містечка теж вперше з’явилися в Харкові в 2004.

Тим не менше народ покричав “Банду – геть! Бандюковича – геть!” і (з меншим ентузіазмом) “Юля-Юля”.

Як це було – дивіться на відео.

httpv://www.youtube.com/watch?v=NHUQxrLz0vc

Коментар з фейсбуку
Игорь: Практика не новая – вполне себе продолжение “линии партии” по копированию ЕдРа. В России во время митингов 31 числа раньше любили устроить массовые гуляния или мероприятия “НАШИх” на месте митинга. Вот и сейчас когда рассматривалось УДО Платона Лебедева, чтобы не дай Бог чего не случилось (а в его поддержку местная газета под 1000 подписей собрала), под эгидой ЕдРа на площади перед судом выступал цирк.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair