В Одесі відкрився Український дім

В Одесі на вул. Катерининській відкрився Український Дім, який представляє собою компактний культурний центр. Приміщення для нього надала Наталія Чайчук, попередньо спільно з родиною викупивши його в особисту власність.

На першому поверсі знаходиться книжковий магазин з невеликим кафе, в якому є всі основні сорти чорних і зелених чаїв, а також каркаде, мате і ройбуш. Крім того, дуже пристойний і ряд кавових сортів.

На другому поверсі розташовано декілька невеликих затишних творчих майстерень народних промислів та української народної творчості, на третьому – компактний зал для проведення невеликих зборів і одночасно художня студія. Керувати цим проектом буде Галина Дольник.

Уже ввечері 25 серпня відразу досить успішно пройшла перша презентація – творчості одного з молодих українських письменників, представника Закарпаття Олександра Гавроша. Він народився в Ужгороді в 1971 році, закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка, є членом асоціації українських письменників, переможець “Коронації слова” 2007-го року (2-е місце) а також лауреат 2008 року за п’єси “Ромео і Жасмин” і “У Парижі прекрасне літо…”

У планах Наталії Чайчук поступово перетворити цей новий Український Дім в не просто культурний центр, а, свого роду, український салон в Одесі. Сім’я Чайчук є меценатом української культури в Одесі. Схоже, це викличе злісну реакцію різних “Родін” та іншої “кваснючні”, не обов’язково навіть тільки марківського розливу. Однак ми побажаємо успіхів Українського Дому та його зберігачам. У добру путь!

За інформацією Закарпаття онлайн

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.