16 вересня 2011 року ми зберемося вшанувати пам’ять Георгія Ґонґадзе

16 вересня 2011 року ми зберемося в Києві та в інших містах вшанувати пам’ять Георгія Ґонґадзе, а також інших журналістів, які загинули за часи незалежності України.

У Києві початок акції о 18:30 на Майдані Незалежності біля монументу Незалежності (у разі перекриття місця збору через зйомки Майдансу чи з інших причин місце збору переноситься до великого телевізійного екрану на Майдані, що знаходиться біля банку “Укоопспілка” через вул. Інститутську). Запаливши свічки, ми рушимо до адміністрації президента. Там ми згадаємо усіх загиблих журналістів за часи незалежності України, оголосимо свої вимоги до влади і традиційно проведемо хвилину мовчання.

Як і у всі минулі роки, акція відбудеться без будь-якої партійної та організаційної символіки. Навіть символіка на футболках чи кепках вважатиметься цинічним самопіаром на смерті загиблих.

Починаючи з 2005 року 16 вересня, у день зникнення Георгія Ґонґадзе, громадськість організовує акції його пам’яті та пам’яті усіх загиблих журналістів. Виповнюється 11 років як Георгія немає з нами. Нещодавно в суді були названі прізвища замовників убивста Гії, але подібні заяви влада може використати як спосіб «відмазати» замовників, адже прямих наказів від Кучми і Литвина Пукач не отримував, а отже очевидним є те, що «справедлива» судова система України всю провину покладе на мертвого міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, аби найбільші замовники залишились на свободі.

Крім того, список зниклих журналістів невпинно поповнюється. Рік тому зник засновник і видавець харківської газети «Новий стиль» Василь Климентьєв. Міліція порушила справу про навмисне вбивство і прямо каже, що його вже немає в живих.

Тож запрошуємо всіх небайдужих 16 вересня прийти на Майдан Незалежності і вшанувати пам’ять загиблих журналістів хвилиною мовчання, а також справедливими вимогами до чинної влади НАРЕШТІ покарати замовників вбивства Георгія Ґонґадзе.

Традиційно організатори акції звертаються за фінансовою або матеріальною допомогою у проведенні акції.
Нижче наведений список того, що потрібно на акцію. Ви можете або купити необхідні речі, або дати на них гроші. Навіть сума, яка вам видаватиметься смішною, може допомогти у проведенні акції, адже до неї лишилось менше тижня.

– свічки таблетки — 1000 штук
– свічки довгі білі — 300 штук
– чорна стрічка — 100 метрів
– пластмасові стакани — 1400 штук
– гвоздики — 70 штук
– друк плакатів — 6 штук
– мотузка — 10 метрів
– наліпковий папір — 1 пачка
– батарейки до гучномовців
– сірники — 2 пачки
– запальнички довгі — 10 штук
– скотч двосторонній — 200 метрів

Контакти і реквізити

Chepura Kateryna, Kyiv
якщо з-за кордону через Western Union

Катерина Чепура
4612751095516571 — Правекс-банк, картковий рахунок — в межах України
Телефони, якщо ви мешкаєте в Києві:
+380 66 136-59-84
+380 63 452-97-09

Окрім як в Києві, вечори пам’яті також пройдуть і в інших містах.
• Львів. О 18:30 біля пам’ятника Т. Шевченку.
• Харків. О 18:30 на Майдані Свободи.
• Рівне. О 18:30 біля приміщення телеканару РТБ на Котляревського, 20а.
• Дрогобич. О 19:30 біля пам’ятника Т. Шевченку http://vkontakte.ru/event30037238

Можливо ще долучаться міста – слідкуйте за оновленням інформації.

Ще акція така ж сама буде в Тбілісі, але не знаємо поки точного часу і місця, її проводитимуть грузини

1 Comment

  1. Дайте контакти відповідальних за акцію в Донецьку!

Comments are closed.