Дах Херсонської міської ради відкриє мистецький путівник

В 2011 році Європейський Культурний фонд запропонував Україні ідею створення мистецьких путівників в 7 містах. За право участі в цій програмі боролося багато міст, але в число міст-переможців увійшли Київ, Донецьк, Львів, Харків, Одеса, Івано-Франківськ і Херсон. Делегація Європейського Культурного фонду відвідала наше місто, познайомилася з його творчим потенціалом, і місто обрали для участі у цій програмі як одне з найбільш цікавих та перспективних.

В Херсоні створенням мистецького путівника зайнявся Центр молодіжних ініціатив «Тотем». До його створення долучилося понад 50 авторів, які надали свої тексти, фотографії та ілюстрації.

Це не звичайний путівник. Це – абетка для тих, хто хоче зрозуміти, у чому ж секрет особливого шарму Херсону. Путівник побудований по принципу абетки понять та явищ, до яких самі херсонці іноді вже настільки звикли, що навіть не помічають, а для іноземного гостя Херсон – це дуже колоритне місто. Тому путівник перекладено на англійську мову.

Херсон став першим містом, яке підготовило свій мистецький путівник і презентуватиме його до Дня міста.

Презентація буде такою ж незвичайною, як і саме видання. Вона пройде напередодні Дня міста – 13 вересня 2011 року на даху Херсонської міської ради. Це перша публічна подія на даху, який в цей день спеціально буде відкрито для відвідування. Вид з даху фантастичний!

В презентації візьмуть участь автори путівника і міський голова Володимир Сальдо.

Збір біля входу в міську раду (міськвиконком) о 15.40.

Акредитація обов’язкова!

Контактна особа: Олена афанасьєва, тел. 266072, моб.066 7006004

e-mail: totem@public.kherson.ua

 

ВАЖЛИВО: вхід на дах через люк, треба лізти по вертикальних сходах. Тому просимо приходити у зручнчому обягу. Для жінок та дівчат – взуття без підборів, адже покриття на даху мяке. Якщо хочете прийти на підборах, беріть з собою змінне взуття.


About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.