Дельфінарії ховаються від листонош

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) запитав в українських дельфінаріїв, чи безпечно перебувати у них з дітьми. Жоден дельфінарій відповіді не надіслав.

Національний екологічний центр України (НЕЦУ) напра інформаційні запити до всіх комерційних дельфінаріїв України. У своїх запитах НЕЦУ просив дельфінарії надати копії обов’язкових дозвільних документів, які повинні бути у таких закладів.

«Надсилаючи свої запити, ми намагались раз і назавжди з’ясувати які з українських дельфінаріїв працюють законно а які ні. – розказує заступник голови НЕЦУ Василюк Олексій – Якщо дельфінарій не має цього мінімуму документів – нема жодних гарантій ні того, що він працює законно ні того, що в ньому безпечно перебувати і тим більше – дозволяти контакт дітей та тварин».

Проте на жоден з запитів, НЕЦУ відповіді не отримав. З 15 листів в НЕЦУ повернулось лише чотири повідомлення про вручення і два листи, які начебто не знайшли адресата, хоча листи булинаправлені саме на ті адреси, що містяться на сайтах дельфінаріїв. Куди поділись всі інші листи і чому немає відповіді на ті, які були вручені дельфінаріям – невідомо.

«Дельфінарії приховують інформацію про себе, не надають відповіді на запити і навіть ховаються від листонош. – розказує заступник голови НЕЦУ Василюк Олексій. – Нам не відомо в Україні жодної установи крім дельфінаріїв, яка б на стільки незаконно і водночас на стільки відкрито працювала». Нагадаємо, що в 2010 році пожежна служба забороняла роботу Донецького дельфінарію. Крім того, 5 контролюючих органів повідомляли що Київський дельфінарій «НЕМО» працює незаконно, не маючи жодних дозволів і двічі опломбовували його.

Екологи звернулися до органів прокуратури з скаргами про приховування інформації та порушення законодавства про звернення громадян. Після отримання достовірної інформації про законність роботи і безпеку кожного з дельфінаріїв, НЕЦУ планує оприлюднити її на власному сайті.

Контакти:
Василюк Олексій
097-1000473
vasyliuk@gmail.com

1 Comment

  1. Ніколи їм було відповідати, в них жнива (курортний сезон)! Ось довгими зимовими вечорами може хтось з дельфінарників і відгукнеться. Копії документів звісно не нададуть, но про те що в них все класно може і напишуть.

Comments are closed.