Суд розгляне справу про «попередження» дніпрянам за поїздки на мітинги

Дніпропетровський апеляційний адмінсуд повернув на розгляд до Дніпропетровського окружного адміністративного суду справу щодо заяви начальника обласної міліції Віктора Бабенка про фіксацію осіб, які виїздитимуть до Києва на святкування Дня Соборності.

Про рішення суду Дніпрограду повідомив позивач – мешканець Дніпропетровщини Володимир Солодовник. Він зазначив, що після висловлювань генерала Бабенка 26 січня 2011 року звернувся до Дніпропетровського окружного адмінсуду з вимогами визнати незаконними дії головного міліціонера області – а саме висловлювання, спрямовані на порушення свободи пересування і мирних зібрань дніпропетровців. Володимир також просив суд зобов’язати Віктора Бабенка утримуватися від будь-яких дій, спрямованих на утиски цих свобод.

Суддя окружного адмінсуду Чабаненко винесла ухвалу про залишення позову без руху, вважаючи, що позовні вимоги не відповідають нормам Кодексу про адмінсудочинство. Проте за скаргою Солодовника апеляційний суд скасував цю ухвалу.

Володимир Солодовник вважає, що тепер окружний адміністративний суд має відкрити провадження у справі, і обіцяє повідомляти про хід розгляду справи.

 

dniprograd.org