Попереджувальна прес-конференція проти обмеження права на мітинги в Києві

22 вересня, у четвер, о 12-00, на східцях біля будинку Київської міської ради та Київської міської адміністрації (вул. Хрещатик, 36) відбудеться прес-конференція представників громадських організацій – учасників акцій протесту проти урядового законопроекту 2450, який обмежував свободу зібрань в Україні.

Сьогодні громадські активісти говоритимуть про антиконституційну ініціативу київської міської влади, яка пропонує ухвалити «Положення про порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру, кіно- та телезйомок у місті Києві». Ця ініціатива з’явилась 20 вересня і проект «Положення» передбачає, що організатори зібрань мають повідомляти владу про мітинги за 10, а в окремих випадках за 30 днів, забороняється проводити зібрання поблизу будівель органів влади, перед кожним зібранням організатори мають дослідити громадську думку щодо заходу (на платній основі), а «уповноважений орган» КМДА може «погодити» або «не погодити» (тобто, заборонити) мирне зібрання.

Окрім аналізу  ініціативи КМДА, учасники конференції  повідомлять про плани громадських  об’єднань щодо недопущення ухвалення «Положення».

У прес-конференції  візьмуть участь:

член Громадської ради при МВС Володимир Чемерис – Інститут Республіка;

член Громадської ради при МВС Михайло Каменєв – Фундація регіональних ініціатив, Пряма дія;

• Тетяна Магдич – Громадянський рух “Відсіч”;

• Віктор Андрусів – Демократичний альянс;

• Ігор Луценко – ініціатива “Збережи старий Київ”;

• Михайло Лебедь – Фундація регіональних ініціатив.

Довідки за телефонами:

• 050 380 6268       (Володимир  Чемерис);

• 068 121 7741       (Михайло  Лебедь).

******

За темою читайте також:

https://maidan.org.ua/2011/09/4720/

https://maidan.org.ua/2011/09/kmda-planuje-nezakonno-obmezhyty-svobodu-zibran-u-kyjevi/