День правди про Бабин Яр

29 вересня, у четвер, о 12.00 за ініціативою Громадського комітету вшанування пам‘яті жертв Бабиного Яру, у Бабиному Яру відбудеться покладання квітів і панахида за участю людей різних віросповідань. Збір – на виході з м. Дорогожичі.

З ініціативи Київської міської організації товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса створено Громадський комітет вшанування пам‘яті жертв Бабиного Яру, до якого ввійшли низка громадських організацій, політичних партій та відомі науковці.
Комітет обстоює об‘єктивний, науково обгрунтований підхід визначення Бабиного Яру, як Братської могили людей різних національностей, віросповідань та ідеологічних поглядів – жертв тоталітарних режимів.

Комітет продовжує традицію, започатковану українською опозиційною інтелігенцією, яка 29 вересня 1966 року, в 25-ті роковини розстрілів у Бабиному Яру, провела багатотисячний скорботний мітинг, на якому виступили Іван Дзюба і Віктор Некрасов.

Згодом Іван Дзюба писав про це так: «Темні людиноненависницькі сили чомусь для своїх моторошних злочинів прагнуть обрати благословенні місця природи – певно, з інстинкту наруги над духом життя. Так, чудова окраїна Києва – Бабин Яр стала місцем, куди більшовицька влада потай скидала жертви Голодомору 1933 року». Чорну справу продовжили нацисти, які обрали Бабин Яр місцем «остаточного вирішення єврейського питання», а водночас, як пише І. Дзюба, – «розправи з усіма політичними противниками та з непокірними людьми різних національностей, не в останню чергу – українцями, серед яких і наша видатна поетеса Олена Теліга».

Громадський комітет вшанування пам‘яті жертв Бабиного Яру
Контактний телефон: 2580071