Тисячу гектарів захопленого Януковичем лісу обгороджують триметровим парканом

Люди Януковича вирішили огородити місце для його полювання  у незаконно захопленому лісі. Про це пише у«Лівому березі» журналістка Тетяна Чороновіл.

Йдеться про сумно відоме  Дніпровсько-тетерівське лісо-мисливське господарство. Нагадаємо, що там знаходиться місце для полювання і відпочинку Віктора Януковича.

Щоб максимально унебезпечити президента від ризиків, пов’язаних з полюванням, для Віктора Федоровича ізолюється великий шматок лісу між селами Авдієва Нива, Ритні, Рихти. Це квадрат майже чотири на чотири кілометри, більше тисячі га лісу. Раніше там були традиційні місця збору грибів для жителів згаданих сіл, а також саме там завжди полював Віктор Федорович. Про це  повідомили люди, які живуть на території господарства, і з якими автор спілкувалася під час підготовки попередніх матеріалів про мисливські угіддя Віктора Федоровича.

За часів Віктора Ющенка і за сприяння голови Київської ОДА Віри Ульянченко лісництво, де знаходились дві урядові резиденції -«Острів» та «Акація» потрапило в схему.

Спершу його передали з відання Кабміну у Держкомліс, у результаті  чого резиденції втратили свій статус. Згодом 17 га із 34 000 га лісництва було віддано в оренду ТОВ «Дім лісника» для « розвитку зеленого туризму».

Як тільки ТОВ отримала право на оренду 17 га, воно одразу організувало охорону на всіх 34 000 га. Відтак вже кілька років потрапити туди можна лише за спеціальною перепусткою.

«Перші засновники цього товариства – Павло Литовченко та Олександр Юрченко, допомагали приватизовувати та забудовувати відоме «Міжгір’я» – резиденцію, де проживає Віктор Янукович. Також вони – бізнес-партнери старшого сина Януковича – Олександра.

Нинішні засновники «Дім Лісника» – Іван Тохтамиш і британська фірма Astute Partners Ltd. Іван Тохтамиш є ще й директором Товариства мисливців та рибалок “Кедр”, прописаного на території “Міжгір´я”. Засновником там виступає нинішній міністр палива та енергетики Юрій Бойко. Друга фірма пов’язана з австрійською компанією “Euro East Beteiligungs GmbH”, що будує яхтовий та кінний клуб у «Міжгір’ї»,- писала раніше Тетяна Чорновіл.

1 вересня невідомі люди між селами Авдієва Нива, Ритні, Рихти будуть триметрової висоти паркан, який убезпечить спокійний відпочинок президента на полюванні. Хоча ліс обгороджується абсолютно незаконно – площа «відводу» складе понад 1000 га лісу ( 4 на 4 км).

1 Comment

  1. Вся ПР з Януковичем на чолі не варті вступити у слід Тимошенко… хоч я і не є її прихильником…

Comments are closed.