Діаспора засуджує вирок для Тимошенко – заява УККА

Український конгресовий комітет Америки (УККА) – організація, яка представляє українську діаспору в США – обурений і засуджує ув’язнення Юлії Тимошенко.

“Обвинувачувальний вирок, за яким колишня прем’єр-міністр засуджена на 7 років тюремного ув’язнення із забороною 3 роки обіймати державні посади, демонструє вибірковість та політичні мотиви діючого режиму та не залишає жодних сумнівів, що рішення суду продиктоване владою, щоб усунути одного з головних лідерів опозиції від участі у наступних виборах.” Про це йдеться в заяві УККА, яка буде опублікована на офіційному сайті організації.

Організація вважає, що такий вирок суду не тільки демонструє антидемократичні та авторитарні кроки діючого режиму, але й серйозно ставить під загрозу європейські прагнення України.

УККА закликає не терпіти використання Президентом Януковичем кримінального кодексу для задоволення його власних політичних цілей і просить уряд США застосувати відповідні засоби на захист демократії та прав людини в Україні, а саме – заборонити в’їзд до США та заморозити рахунки діючого антидемократичного режиму, а також провести парламентські слухання стосовно санкцій щодо української влади.

Медіа-портал VIDIA

 

1 Comment

  1. В захист переслідуваних Патріотів України діаспора не виступає.

Comments are closed.