Янукович знищує демократію та верховенство права – сенатори США

Американські сенатори Джон Макейн та Джо Ліберман зробили заяву стосовно обвинувачувального вироку Юлії Тимошенко, за яким її засуджено до 7-річного ув’язнення. Заяву опубліковано на офіційному сайті сенатора.

“Засудивши сьогодні колишню Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко до 7 років ув’язнення, українська влада під керівництвом Президента Януковича досягла тривожної відмітки у знищенні демократії та верховенства права. Сьогоднішній вирок став результатом політично вмотивованого судового процесу, який не відповідав міжнародним стандартам і мав на меті знешкодити члена опозиції.”  Про це йдеться в заяві.

Сенатори вважають, що зараз стоїть питання, чи українська влада поважає основні права людини, а також міжнародні зобов’язання своєї держави.

Сенатори також закликають Сполучені Штати та їх європейських союзників дати українській владі чітко зрозуміти, що Україні не бачити євро-атлантичної інтеграції, допоки ця влада зловживає цінностями свободи, порушує принципи політичного плюралізму та верховенства права.

http://vidia.us/2011/2006

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Янукович знищує демократію та верховенство права – то правда, але не судом над Тимошенко.

Comments are closed.