Опалювальний сезон: танці з бубоном

Перемикач мов

З подачи міського голови Херсоном почала ширитися оптимістична чутка – сьогодні розпочато опалювальний сезон.

Натомість ще 3 дня тому в пресу просочилася інформація, що раніше 1 листопада ніякого опалення не буде.

Усунули проблему? Якби не так! Просто придумали відмазку. Якщо “наверху” вимагають “покращення життя вже сьогодні” – то що заважає звично стверджувати, що покращення вже сталося? Це як в тому анекдоті: “І ти теж кажи…”

Відповідно до розпорядження міського голови, з 20 жовтня розпочинається опалювальний сезон у місті. Що це означає? А означає це лише те, що проФФесіонали проведуть чергове, потім позачергове, потім урочисте, потім звітнє, потім ще якесь засідання міської комісії з питань підготовки господарського комплексу міста до роботи в осінньо-зимовий період 2011/2012 років.

Теплопостачальні організації також пожвавлять свої шаманські рухи навколо котелень,  теплотрас та різних лічильників демонструючи готовність, підвищену готовність, 100-відсоткову готовність і повну готовність в комплексі.

На все це шаманство піде не менше 10 днів, як стверджує міський голова.  То чим “новина від Сальдо” відрізняється від повідомлення “джерела в керівництві ТЕЦ” триденної давності? Лише лакуванням дійсності і окозамилюванням…

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.