Спільними зусиллями – до відродження традицій

Центр Громадської Активності, який діє в с. Тупичів, Городнянського р-ну, на Чернігівщині, прийняв активну участь в організації і проведенні святкування Дня села, присвяченому 485 річниці з дня писемної згадки про поселення. Місцева влада та активісти відродили традицію, адже до цього 10 років ніхто не згадував про таке свято.

Святкове дійство, на яке зійшлися не тільки місцеві жителі, а й гості із сусідніх сіл – Бурівка, Невкля, Івашівка, Великий Листвин, відбулося у сільському будинку культури. Привітали присутніх зі святом Тупичівський сільський голова Лариса Шовкова та директор СТОВ «Тупичівське» Володимир Авдєйко. Почесними гостями на цьому святі були Наталія Дрозд та Олександр Підгорний, представники Центру «Доброчин», Чернігів.

Святковий концерт до Дня села був насиченим та цікавим. Ведучі згадали про ветеранів Другої світової війни, трудівників села, афганців, ліквідаторів Чорнобильської трагедії. Також не забули і найстарішу жительку села 95 річну Парасковію Рябченко і самого наймолодшого жителя Дмитрія Коритька, який народився 8 жовтня 2011р. Бурхливими оплесками зустрічали багатодітну родину Аніщенко, в якій виховується 7 дітей. На знак пошани, звучали пісні у виконанні місцевого жіночого ансамблю. Музичні композиції, які публіка вітала оплесками, дару! вали дитячий духовий оркестр та вокальний ансамбль «Вербиченька». Багато було сказано теплих віршованих слів про село, батьків, односельчан.

Прекрасний День села та концерт для односельчан організували голова сільської ради Лариса Шовкова, директор будинку культури Тетяна Сухицька, керівник дитячого духового оркестру Олександр Барташ. Виставку дитячих творчих робіт – Валентина Рись, директор підліткового клубу «Сучасник» та завуч місцевої школи Тетяна Лях. Виставку робіт місцевих майстринь підготували Ольга Акуленко та Лариса Половинник.

Кожне село має свою маленьку історію і своїх славних синів та дочок, які щоденно та самовіддано працюють на благо рідної землі. Село Тупичів – красиве, та все ж, основною окрасою села є його люди. Це люди, які самовіддано трудяться на землі. Святкування відбулося на славу, бо зібрались найрідніші люди, ті, які працюють заради добробуту села, які народились, живуть і своїми справами уквітчують свою маленьку Батьківщину –Тупичів.

Метою проекту «Від Мрій до Дій», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Антикризової Гуманітарної програми Міжнародного фонду “Відродження”, є перетворення будинку культури в с. Тупичів Городнянського району Чернігівської області на Центр громадської активності.