У Криму знову затримали активістів «Фронту Змін»

У Сімферополі затримали двох активістів «Фронту Змін», які інформували громадян про всеукраїнську акцію «Україна проти Януковича!»

Тимофій Тимофєєв і Володимир Прокофьєв були затримані 19 жовтня близько 17.00. Вони були в наметі акції в районі Москільця на вул. Гагаріна. Їх відвезли у відділок міліції Залізничного району на вул.Павленка, 1.

Наразі затримані перебувають у відділку, туди прибули керівники Сімферопольського осередку партії та координатор акції в столиці Криму Сергій Ковальський.

Як повідомили представникам партії у відділку міліції, до них надійшов дзвінок від заступника мера Сімферополя, який особисто дав вказівку негайно прибрати намет «Фронту Змін».

За десять хвилин прибув наряд міліції. Один із прибулих правоохоронців пройшов до автомобіля заступника мера, після чого правоохоронці запропонували активістам пройти в міліцейське авто. Вони також забрали намет, друковану продукцію та інше устаткування, яке є власністю партії.

Тимофія і Володимира відвезли у відділок міліції.

За деякий час правоохоронці погодилися, що порушень із боку активістів і партії не було, повернули вилучені речі й відпустили активістів «Фронту Змін».

Це вже другий випадок затримання в Криму активістів «Фронту Змін». 17 жовтня в Керчі Ольгу Сімакову та Дениса Воїнова кілька годин протримали в місцевому РОВС. Лише після втручання керівництва осередку партії їх випустили. Проти керівника міського осередку було порушено адміністративну справу за абсурдною статтею: «порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій». При тому, що органи місцевого самоврядування були у встановленому порядку повідомлені про проведення заходів у Керчі, а жодні збори, мітинги, вуличні походи або демонстрації не проводилися.

Арсеній Яценюк направив до генпрокурора депутатське звернення з вимогою розібратися, чому були неправомірно затримані активісти «Фронту Змін» і вилучений намет.

Акція «Україна проти Януковича» була оголошена 12 жовтня. Вона розгорнута в усіх регіонах України. З початку акції зібрано близько 100 тисяч підписів.

1 Comment

  1. Здесь нужно не направлять депутатские запросы, а обращаться в прокуратуру с требованием возбудить против милиционеров уголовное дело по статье о “превышении власти”. Это куда более действенная мера.

Comments are closed.