У Полтаві вимагають припинити свавілля депутата і віддати житло людям

 Під Полтавською державною адміністрацією активісти Демократичного Альянсу разом з жителями села Соколова Балка розбили наметовий табір і вимагають керівництво області відреагувати на події у селі Соколова Балка Новосанжарського району Полтавської області. Адже депутат райради Замула В.І. привласнив приміщення сільради, водонапірні башти, дитсадок, сільський клуб, 6 одноповерхових будинків, пам’ятник Шевченку  та один 16-квартирний,  з якого виселяють мешканців. «Царьок» не зважає на приписи прокурора, рішення сільради – він вважає себе понад законом. Селян він б’є, нищить урожаї,  погрожує. Люди залякані.

Зранку відбулася Координаційна Рада Демократичного Альянсу (виїзна, прямо на площі перед будівлею облдержадміністрації) –  періодичні збори її керівних органів. На Коордраду запросили губернатора області, голову Новосанжарської ради, начальника УМВС у Полтавській області – але жоден не з’явився

.

«Ми зайшли до приміщення облдержадміністрації, щоб зустрітися з губернатором та передати йому наші вимоги. Нам сказали, що можуть записати на прийом до губернатора Удовіченка на 1 листопада, але ми залишаємося чекати. Ми будемо чекати тут, доки губернатор до нас не вийде», – говорить голова Демократичного Альянсу Василь Гацько.

Ми вимагаємо:

1.   1. Забезпечити реальне виконання Постанови КМУ  від 13.09.2003 №1253 та законів України та передати об’єкти соціальної сфери та житлового фонду на баланс Соколовобалківськоїсільської ради.

2.   2. Гарантувати припинення незаконного тиску та порушення прав жителів с. Соколова Балка з боку представників влади.

Міліція перешкоджала активістам перебувати у холі адміністрації, але це не заважає чекати губернатора, сидячи на карематах – стільців в холі лише 4. «Наметовий табір стоятиме доти,доки губернатор Полтавської області не виконає наших вимог. Демократичний Альянс оголосив безстрокову акцію протесту», — підкреслив позицію Демократичного альянсу та людей Василь Гацько, голова організації.

Слідкуйте за останніми новинами на facebook-сторінціДемАльянсу(https://www.facebook.com/DemAlliance) з перших рук пряма трансляція подій.

Контактна особа:

Ірина Земляна, тел.: (050)953-91-20

http://www.dem-alliance.org/main/rn/120/news/2025/