Угода про вільну торгівлю з Україною може бути парафована в грудні

Угода про поглиблену зону вільної торгівлі (DCFTA) Європейський Союз – Україна повинна бути парафована згідно з планом, у грудні 2011 р. Існує можливість введення її в життя в тимчасовому характері, ще перед ратифікацією її з боку ЄС, – заявив євродепутат від Громадянської Платформи Павел Залевскі.

Сьогодні, за ініціативи Павла Залевського, який є доповідачем угоди DCFTA ЄС – Україна, у Комісії з міжнародної торгівлі в Європейському Парламенті відбувся спеціальний семінар, присвячений торгівельним та економічним викликам, які несе з собою Угода про асоціацію з Україною.

Комісар ЄС Карл де Гухт та віце-прем’єр України Андрій Клюєв, які брали участь у зустрічі, офіційно поінформували про завершення переговорів у справі DCFTA.

– Дуже важливим є те, аби збільшити рівень свідомості в Європейському Парламенті, наскільки важливою є ця тема. Особливо, беручи до уваги те, що Парламент незабаром буде повинен визначитись із своєю позицією щодо угоди, – сказав євродепутат Залевскі, дякуючи учасникам семінару.

Професор Марек Домбровскі, експерт Центру суспільно-економічних аналізів, представив користі для обох сторін, що виникають з угоди, зокрема відкриття ринків, синхронізація українського законодавства з європейським, що стосуватиметься запровадження європейських стандартів та норм, поліпшення інвестиційного клімату.

– Угода про вільну торгівлю з Україною має характер не тільки економічний та політичний, але також і цивілізаційний. Оскільки вона інтегрує економіки Євросоюзу та України, а також сприяє будуванню стабільності у східній Європі, – підкреслив у своєму виступі Павел Залевскі.

Модератор семінару – голова Комісії з міжнародної торгівлі – Вітал Морейра зазначив, що закінчення переговорів щодо DCFTA є великим успіхом головування Польщі в ЄС.

Детальніша інформація:
Наталія Герман
+48 22 396 87 42
n.german@pawelzalewski.eu
Офіс депутата ЄП Павла Залевського у Варшаві
Асистент депутата ЄП Павла Залевського