А що скаже про сороміцький піанізм нардепуків Лічильна комісія?

Лічільній комісії Верховної Ради України

01008, Київ, вул.Грушевського 5

 

18 листопада 2011 р.

На підставі ст.34, 40 Конституції України,

Закону України Про звернення громадян

 

Шановні пані та панове,

 У зв’язку з постійним і загальновідомим порушенням у Верховній Раді України норми частини третьої ст.84 Конституції України, відповідно до якої “голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом України особисто”, я звертався до голови Комітету ВРУ з питань Регламенту та депутатської етики п.В.Макеєнка з відповідними зверненнями, в яких пропонував Комітету вжити належних заходів для вирішення проблеми.

 Листом №04-32/7-1243 від 11.11.2011 голова зазначеного Комітету повідомив, зокрема, що “відповідно до частини першої ст.17 Регламенту ВРУ, для організації голосувань ВРУ та визначення їх результатів обирається Лічильна комісія, яка підраховує голоси під час голосування, за дорученням ВРУ в разі необхідности встановлює присутність народних депутатів України на пленарному засіданні, а також розглядає звернення народних депутатів України, пов’язані з порушенням порядку голосування, здійснює контроль за використанням електронної системи підрахунку голосів картками. У разі необхідности розгляду питань, що виходять за межі повноважень Лічильної комісії, за зверненням Лічильної комісії <…> такі питання розглядаються в комітеті, до предмета відання якого належать питання регламенту. Для розгляду таких питань до Комітету не надходили звернення Лічильної комісії”.

 Враховуючи вищевикладене, прошу Вас повідомити про:

 – кількість отриманих доручень Верховної Ради України щодо встановлення присутности народних депутатів на пленарному засіданні протягом роботи ВРУ шостого скликання;

– кількість звернень народних депутатів, пов’язаних з порушенням порядку голосування, а саме – з порушенням конституційної норми щодо особистого голосування;

– результати контролю за використанням електронної системи підрахунку голосів картками в аспекті дотримання конституційної норми щодо особистого голосування.

 Заздалегідь вдячний за увагу до цього звернення, відповідь на яке прошу надіслати на вищенаведену адресу, запевняючи, що вашу реакцію буде належно оприлюднено.

 Олександр Северин, к.ю.н.