Українські курці вимагають місць для паління в потягах та літаках

Українські курці вимагають місць для паління в потягах та літаках

Громадська ініціатива «Права курців» вимагає від влади облаштувати спеціальні місця для паління в літаках та потягах і нагадуємо, що в Україні 36% населення – курці.

Про це йдеться в маніфесті Громадської ініціативи.

«Права курців» бачить своїм завданням захист природних прав кожного, хто палить, – права на честь, гідність та свободу вибору міри поведінки», – йдеться в тексті маніфесту.

Громадська ініціатива звертає увагу на те, що «діяльність, так званих, антитютюнових організацій все більше набуває дискримінаційних рис. Робота їхніх активістів зводиться до приниження честі та гідності курців».

«Розуміючи, що свобода кожного громадянина, в тому числі і курця, закінчується там, де починається свобода іншого, – ставимо перед собою завдання виховання культури тютюнопаління серед українців», – додають курці.

«В той же час, вибір міри поведінки, який перебуває в межах закону і моральних норм, не повинен служити підставою для дискримінації. Тому залишаємо за собою право всіма законними способами відстоювати свій свідомий вибір на користь паління. В Україні та в усьому світі», – йдеться в маніфесті.

Також Громадська ініціатива «Права курців» запевняє, що спрямує свої зусилля і на те, щоб з українського законодавства зникли норми про заборону тютюнопаління в громадських місцях.