Біля офісу Партії регіонів продемонстрували зброю, яку можуть застосувати проти неї

Громадянський рух «Відсіч» провів біля офісу Партії регіонів флеш-моб з демонстрацією зброї, яка може бути застосована не лише цим рухом, але й усіма незадоволеними політикою влади.

Серед збройного арсеналу були листівки, пластикові пляшки з камінцями всередині для створення шумового ефекту, відра, барабани, мегафони і ще багато знарядь ненасильницького спротиву.

Але метою проведеного заходу була не тільки й не стільки жартівлива відповідь на слова Віктора Януковича про те, що хтось десь скуповує зброю для нападу на державні установи. Головним мотивом акції була передача Партії регіонів звернення, в якому її попередили про можливість системного псування її рейтингу. А виставка «зброї» була лише способом передачі звернення, оскільки більшість учасників руху складає креативна студентська молодь, яка полюбляє веселі перформенси навіть, коли говорить про серйозні речі.

У зверненні, яке передали до офісу ПР, констатувалося, що, висуваючи на президентські вибори свого кандидата, регіонали обіцяли займатися в основному економікою і лаяли попередню владу за надмірну увагу до гуманітарних питань, які розколюють суспільство.

«Але замість того, щоб зосередити всі зусилля на економічних і соціальних питаннях, українська влада заповзято намагається переформатувати гуманітарну сферу та веде наступ на права й свободи громадян, чим лише підсилює напругу та нестабільність у країні, ускладнюючи цим і без того тяжкі умови для економічного розвитку.», – пишуть у зверненні відсічани.

Учасники акції зазначили, що влада продовжує ігри по розколу країни, витираючи з підручників історії України цілі сторінки, відроджуючи культ Сталіна та просовуючи деструктивні законопроекти, яких у зверненні перелічено шість:

– Про захист суспільної моралі

– Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення заходів протидії екстремістській діяльності)

– Про вищу освіту

– Про телебачення та радіомовлення (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення)

– Про засади державної мовної політики

– Про дошкільну освіту (щодо мови виховання).

Як сказали протестувальники, ці закони вже викликали чимало протестів, деякі з них були зняті з порядку денного, але періодично знову виринають, а один (“Про телебачення та радіомовлення”) був проголосований Верховною Радою у другому читанні. Однак влада не дослухається до голосу громадськості, а тому не залишає їй іншого шляху – виступити не проти поганих дій влади, а проти самої поганої влади.

«Відсіч» попередила, що в разі, якщо вищезазначені законопроекти стануть законами, чимало громадських організацій розпочне тривалу інформаційну кампанію по зниженню рейтингу партій (насамперед Партії регіонів) та народних депутатів, які проголосують за ці закони і схочуть знову потрапити до парламенту по мажоритарних округах. Причому головними меседжами цієї кампанії громадянські активісти називають не мовні й культурні, а економічні та соціальні, які знаходять однаковий відгук на Сході, Півдні та Заході України.

Як ілюстрацію своїх намірів учасники акції продемонстрували великий намальований виборчий бюлетень, де поставили штамп «Вибув» в рядку «Партія регіонів».

1 Comment

  1. Після окупації Росією Східної України прийдеться вивозити або морити голодом тих, що завезли після Голодомору у 1932 – 1933 рр.

Comments are closed.