Комп`ютер для Краєзнавчого музею у селі Медведівка (заповідник «Чигирин»)

Не ридай, а добувай!

 Компʼютер для Краєзнавчого музею у селі Медведівка

(Національний історико-культурний заповідник «Чигирин»)

Громадське об’єднання «Українська альтернатива» оголошує акцію зі збору коштів на придбання компʼютерної техніки краєзнавчому музею у селі Медведівка Черкаської області (Холодний Яр).

Музей отримає необхідну оргтехніку: комп’ютер, обладнання для Інтернету та принтер, яких наразі там немає зовсім. Цей захід стане продовженням низки акцій, що проводить ГО «Українська альтернатива» з метою допомоги інституціям, які зберігають і поширюють памʼять про героїчні сторінки нашої історії.

Торік у жовтні відбувся  автопробіг Київ – Холодний Яр, в якому взяли участь близько трьох десятків автомобільних екіпажів із сотнею однодумців. У Медведівці біля пам’ятника Максиму Залізняку було висаджено 6 дубків як данина тим, хто поліг у боротьбі за волю.

Під час другого автопробігу Київ – Холодний Яр, організованого у квітні цього року,

учасники ГО «Українська альтернатива» встановили довкола музею паркан. Таким чином завдяки громадській ініціативі було здійснено давній задум подвижника краєзнавства – директора музею Богдана Легоняка.

Село Медведівка вирізняється не лише своїм місцем на карті – а свого часу воно було одним із центрів Коліївщини – але й кількістю історичних обʼєктів, які збереглися на сьогодні. У краєзнавчому музеї зібрана багата експозиція з історії Холодного Яру. Однак, як і більшість провінційних музеїв, медведівський тримається завдяки наполегливості та гідному пошани ентузіазму його працівників. За всі роки роботи музею була віднайдена та зібрана велика кількість матеріалів, які за браком компʼютера, лишаються невідомими широкому загалу. Можемо сподіватися, що отримавши необхідну техніку, музей нарешті створить власний сайт і зможе представити експозицію зацікавленій громадськості.

Хочемо наголосити, що захід є благодійним та відкритим, тому долучитися до нього може кожен, кому небайдужа історія своєї країни та слава її героїв.

 

Доброчинні внески можна переказати на банківський рахунок:

 

Одержувач: Пелех Марія Євгенівна

Банк: Приватбанк

Гривневий рахунок: 5577 2127 0285 1950

МФО: 305299

ЄДРПОУ: 14360570

Призначення платежу: благодійний внесок

 

Більше інформації про акцію та перебіг її підготовки – на сайті ГО «Українська альтернатива» http://groupua.org, на сторінці УА в соціальній мережі Фейсбук www.facebook.com,

 

Це вже не перший досвід ГО «Українська альтернатива» із залученням громадських коштів для доброчинних патріотичних проектів. Інформацію про попередні такі заходи можна отримати тут:

http://www.groupua.org/?p=887#more-887

http://www.groupua.org/?p=758

http://www.groupua.org/?p=695

Громадське об’єднання “Українська альтернатива” створене 4 травня 2010 року. Першими її учасниками були люди з соціальної мережі в Інтернеті, які раніше й не підозрювали про існування одне одного. В УА майже дві сотні громадян, яким не байдуже, куди прямує Україна. Зміна курсу країни після виборів 2010 року спонукала до об’єднання людей, які не були активними у публічному житті. За нами не стоять жодні політичні сили чи політики, бізнес-групи чи окремі підприємці, жодні організації. Наша добровільна ініціатива – об’єднання представників середнього класу, які хочуть більш гідного життя для всіх. Ми не “проти”, ми “за”. В України – щасливе майбутнє!