У Луганській області убили директора телерадіокомпанії (+заява)

У Луганській області вбито директора і засновника ТОВ «Телерадіокомпанія КТК» Сергія Лободу.

Цю інформацію кореспонденту УНІАН підтвердила керівник прес-служби Управління МВС у Луганській області Тетяна ПОГУКАЙ.

За її словами, вбивство сталося минулого тижня в Стаханові за місцем проживання С.Лободи. Точну дату вбивства вона не назвала, але зазначила, що очолювана ним телекомпанія займається ретрансляцією телеканалів у місті Кіровськ (Луганська область).

«На даний момент співробітники міліції проводять розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до вбивства», – сказала Т.ПОГУКАЙ.

За інформацією алчевської газети «Неделя+», С.Лобода помер від удару по голові важким предметом.

«Тіло загиблого виявили в районі його гаража. За інформацією місцевих правоохоронців, вбивця поки невідомий. У Кіровську з`явилися чутки, що вбивство пов`язане з переділом власності, нібито готувалося рейдерське захоплення телерадіокомпанії», – пише газета.

http://www.unian.net/ukr/news/news-471036.html

Фізичні злочини проти журналістів – найгірша форма цензури, – Шевченко

Комітет з питань свободи слова та інформації вимагає від правоохоронних органів негайного та об’єктивного розслідування смерті керівника Кіровської телерадіокомпанії КТК (Луганська обл.) Сергія Лободи.

Про це заявив голова Комітету, член фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Шевченко.

За його словами, розповсюджена у ЗМІ інформація про те, що вбивство Лободи могло бути пов’язане з переділом власності, вимагає негайної реакції правоохоронців та максимальної гласності у ході розслідування.

Шевченко повідомив, що на найближчому засіданні Комітету він ініціюватиме розгляд цього питання.

«Ця смерть, як і багато інших злочинів проти журналістів, – це наслідок того, що влада і правоохоронці вкрай незадовільно розслідують попередні злочини проти журналістів та працівників медіа-бізнесу», – підкреслив Шевченко та нагадав, що влада досі не розслідувала вбивство харківського журналіста Кліментьєва, численні випадки побиття журналістів, не кажучи вже про справу Гонгадзе.

Депутат заявляє, що у Комітеті ВР з питань свободи слова та інформації стурбовані такою тривожною тенденцією. «Фізичні злочини проти журналістів – це найгірша форма цензури з усіх можливих форм цензури, які є у світі, і сумно бачити, що Україна досі залишається країною, де журналістам працювати небезпечно», – підкреслив депутат

Нагадаємо, що тіло загиблого керівника Кіровської телерадіокомпанії КТК Сергія Лободи знайдено за місцем його проживання у Луганській області. За інформацією місцевих правоохоронців, вбивця поки невідомий, однак з’явилися чутки, що вбивство пов’язане з переділом власності – нібито готувалося рейдерське захоплення телерадіокомпанії.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair