За 10 місяців завдяки програмі озеленення напьорсточники зменшили зелену зону на 40%

Цікаве засідання комісії з інвентаризації парків та скверів відбулося в п’ятницю в Херсоні.

Як стверджує сайт Херсонської міської ради, засідання пройшло у прозорій і відкритій атмосфері діалогу, члени комісії обговорили питання збереження існуючих і подальшого збільшення зелених насаджень в місті, розвитку паркових зон у відповідності до Генерального плану.

А от відеозаписи цього засідання демонструють дещо іншу атмосферу.

Кому тут вірити – зрозуміти не складно. Адже той самий сайт розмістив ще у січні поточного року свіжоприйняте сесією міськради  рішення №90 вiд 28-01-2011 Про затвердження Програми озеленення міста Херсона на 2011-2014 роки, що є складовою Комплексної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства на території міста Херсона на 2010-2014 роки.

Тоді, станом на січень, у тексті програми було написано:

На сьогодні загальна площа зелених насаджень міста складає 2154,0 тис. кв.м. Сучасне озеленення Херсона включає різні види зелених насаджень: сквери, парки, бульвари і природне озеленення.

 Тепер, через 10 місяців впровадження програми озеленення (!) той самий сайт повідомляє нам поточну площу зелених насаджень:

На сьогодні, зелені насадження загального користування в нашому місті представлені досить розгалуженою мережею парків, скверів та озеленених бульварів. За інформацією міського управління земельних ресурсів, загальна площа таких територій складає 126,11 га.

Тобто, за короткий термін площа зелених насаджень зменшилася з 215 га до 126 га (на 42%).  І це при тому, що на затверджену програму озеленення у 2011 році бюджетом передбачено 2,5 млн.грн.

Але й це ще не все. Мусимо констатувати, що сайт Херсонської міської ради знову повернувся до своєї звичної практики – розміщувати брехливі заголовки, у яких видавати за реальну перспективу дуже сильно притягнуті за вуха прожекти у фірмовому стилі Остапа Бендера.

Так,  сайт зухвало стверджує – Площа зелених насаджень збільшиться до 604,61 га – спираючись лише на те, що таке начебто передбачено у нещодавно скандально “скоригованому” Генеральному плані міста. Суперечність із дійсністю Управління громадських зв’язків Херсонської міської ради особливо не турбує.

Схоже, Майдану доведеться поновити проект “Нью-Васюки”.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.