Вперше в Україні: екскурсія до неіснуючих дерев!

18 грудня броварчани вийдуть захищати міський парк і доводити, що дерева існують.

Дивовижний прецедент стався у місті Бровари: у центральному міському парку офіційно «зникли» дерева, які насправді там ростуть і повз які щодня гуляють місцеві мешканці. Однак згідно з офіційним висновком, виданим комунальним підприємством Броварської міської ради, зелених насаджень на цій земельній ділянці немає. Щоб засвідчити, що дерева у парку таки ростуть, броварчани проведуть у неділю акцію та візьмуть парк під свій громадський захист.

 «Сліпота» працівників КП «Служба замовника» пояснюється дуже просто: цей шмат землі вподобав собі депутат Броварської міської ради, керівник Партії регіонів в Броварах, а за сумісництвом особистий масажист Миколи Азарова Сергій Федоренко.

Ще зовсім недавно цю земельну ділянку було віддано його приватному підприємству «Феско» в оренду, а тепер цю землю міська рада планує йому продати. Разом із «неіснуючими» деревами – кленами, березами, вербами. Що станеться з деревами після продажу, здогадатись не важко.

 Стурбовані та обурені цим місцеві активісти розпочали кампанію за збереження парку «Перемога». Збираються підписи під вимогою не скорочувати територію міського парку та зберегти зелені насадження. А в неділю, 18 грудня, небайдужі броварчани проведуть акцію, у рамках якої буде здійснено екскурсію до «офіційно неіснуючих» дерев, проведено фотосесію з унікальними деревами, які обв’яжуть стрічками «громадського захисту», та буде подаровано місцевій владі створені власноруч великі окуляри від «чиновницької сліпоти».

 До участі запрошуються мешканці та гості Броварів, журналісти, а також чиновники з проблемами зору і без.

 Акція відбудеться за будь-якої погоди 18 грудня о 12:00. Збір біля фонтану на центральній алеї парку культури та відпочинку «Перемога».

 Прес-служба

ГО «Прозоре суспільства»

Телефон: (097)97 123 07