Голову “Тризубу” знову викликають до суду

Голова Центрального проводу ВО «Тризуб» ім. С.Бандери Андрій Стемпіцький отримав лист з Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та криміналних справ, де вказано, що Івано-Фарнківська прокуратура просить скасувати вирок Стемпіцькому. Про це йдеться на сайті “Тризубу”.

“Простішими словами – прокуратурі не подобається, що Андрій Стемпіцький знаходиться на волі, тому хоче повторного суду “по всій строгості”, – ідеться у повідомленні “Тризубу”.

Як відомо, 18 березня Стемпіцькому було винесено обвинувальний вирок за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї. З огляду на низку пом’якшуючих обставини провідника “Тризубу” засудили на 4 місяці позбавлення волі. 5 травня за ініціативи прокуратури відбувся розгляд апеляційної скарги для скасування вироку – прокуратура вимагала суворішого покарання. Але апеляцію було відхилено. 6 травня Андрія Стемпіцького було звільнено із СІЗО, оскільки він вже відбув своє покарання. Тепер прокуратура оскаржує вирок у Вищому суді.

“Тризуб” розцінює це як політичні репресії та закликає усіх небайдужих прийти до суду і підтримати Андрія Стемпіцького. Розгляд справи призначено на 22 грудня о 10:00 (м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 4а).