Звичайне луганське диво або Не вір своїм очам

Хочете трохи когнітивного дисонансу? Його дещо у нас є.

Факт №1. Феєричним за антиконституційністю рішенням №269 від 12.09.11 виконком Луганської міськради заборонив масові заходи у зв’язку з візитом у те славне місто тов.Гундяєва, відомого також, як Патриарх Кирилл.

Конституція, як знають нормальні громадяни, не дозволяє таких вибриків ні органам місцевого самоврядування, ні органам виконавчої влади, ані навіть президенту – (ст.39), право на мирні зібрання може обмежуватися лише судом у виняткових випадках.

Феєричне рішення ще і зараз гордо красується на офіційному сайті міськради.

Факт №2. Враховуючи ту феєрічність, до Генеральної прокуратури України п.Пшонки 14.09.11 було надіслано, відповідно до ст.40 Конституції, Закону “Про звернення громадян” та Закону “Про прокуратуру”, звернення щодо вжиття належних заходів для відновлення законности і правопорядку, для унеможливлення порушень конституційного права на мирні зібрання та для притягнення винних до відповідальности.

Факти №3 та №4. З Генеральної прокуратури звернення помандрувало спочатку до прокуратури Луганської области, а далі – до прокуратури Луганська.

Факт №5. Що з того, що Закон “Про звернення громадян” “забороняється направляти скарги  громадян  для  розгляду  тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються” – луганську прокуратуру це не зупинило і звернення полетіло….правильно, до самої міської ради (пам’ятаєте відому гумореску про “жильцям від начальника ЖЕКу“, де на апеляції жильців хоч до ООН незмінно приходили відповіді від самого цього начальника?).

 Факт №6. І от власне відповідь, вона прекрасна: виявляється, заборонив громадянам мирно збиратися в “кирилічні” дні суд, а ніяка не міськрада.

 Факт №7 (вперті речі – ці факти), себто анонсоване Диво: Дивіться вище лінк на феєричне рішення міськради від 12.09.11 (тобто за день до судової заборони). А якщо врешті в Луганську комусь старе соромно (на що сподівань небагато), то от скріншот:

 

p.s. Принагідно: прокуратуру України з Днем прокуратури. Ура!

 

Олександр Северин