У Києві знищують величезний лісовий масив

Попри обіцянку президента України втрутитись у процес дерибану Святошинського лісопаркового господарства Коцюбинською селищною радою, незаконне відчуження столичної землі дедалі набирає обертів.
30 листопада 2011 року Апеляційний адміністративний суд міста Києва ухвалив дивне рішення, яким визнав законною передачу Коцюбинською селищною радою 501 особі актів на земельні ділянки у межах Святошинського ЛПГ міста Києва (http://kiev.pravda.com.ua/news/4ed5fa9f6d150/). Таке рішення суд ухвалив не зважаючи на грубі порушення чинного законодавства з боку селищної ради та низку кримінальних справ, порушених проти посадових осіб селища (http://blogs.korrespondent.net/celebrities/print/goomelchenko/a27617), звинувачених правоохоронцями у підробці документів та заволодінні чужим майном.

З другого боку, останнім часом у пресі з`явилась інформація про те, що між керівництвом Києва та області тривають переговори щодо уточнення меж Києва, відповідно до яких керівництво області планує передати місту деякі земельні ділянки у Броварському та Вишгородському районах в обмін на 4,5 тисячі гектарів Святошинського лісопаркового господарства (http://kievvlast.com.ua/fool/3740-popov-i-prisyazhnyuk-organizovali-tajnuyu-partiyu-zelenyx.html). Чи не відбувається спроба узаконити постфактум земельний дерибан, що набув величезного розмаху?

Якщо порівняти вартість та цінність 4,5 тисячі гектарів пуща-водицьких лісів з вартістю та цінністю усіх зелених зон, що їх було вкрадено у киян за часів «молодої команди» – то останнє не може іти у жодне порівняння з масштабами дерибану київського лісу, що відбувається навколо Коцюбинського. Лише комерційна вартість цієї землі складає близько 1,4 мільярдів доларів, а площа вкраденої ділянки складає більше третини від площі усього Святошинського лісопаркового господарства! Ба більше, на території лісу, яку всупереч законодавству віддають у приватні руки, знаходяться об`єкти природно-заповідного фонду – заказник «Річка Любка» та пам`ятка природи загальнодержавного значення «Романівське болото». Скасувати такі заповідні території можна лише спеціальним Указом президента України, якого, звісно, не існує.

Але найстрашнішим є те, що у разі реалізації планів відчуження столичного лісу кияни втратять величезний лісовий масив, що, своєю чергою, призведе до різкого погіршення екологічної ситуації у багатомільйонному місті, яка і на сьогодні є близькою до катастрофічної.