Брат «свободівця» отримав орден від Януковича

Віктор Янукович відповідним указом нагородив актора Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Петра Бенюка орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Указ опубліковано на сайті Президента України.

Нагороду Віктор Януковича присвоїв з нагоди Дня Соборності та Свободи України та «за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток незалежної Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю».

Додамо, що Петро Бенюк є рідним братом Богдана Бенюка, який в свою чергу є одним із лідерів Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Петро Бенюк народився в селищі Битків на Івано-Франківщині. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого. По закінченні працює у театрі ім. М. Заньковецької у Львові.

Лауреат Республіканського конкурсу читців в галузі гумору та сатири (1987), 1-го Всеукраїнського конкурсу гумору та сатири (1992). Дипломант кінофестивалю “Молодість-73” за кращу чоловічу роль у фільмі “Катруся” (м. Київ, 1973). Нагороджений дипломом 3-го Всесоюзного фестивалю чеської драматургії в СРСР (1983) за роль Швейка у виставі “Пригоди бравого вояка Швейка”. Член Спілки театральних діячів (з 1974р.), Спілки кінематографістів України (з 1992р.).
Джерело:
ZAXID.NET