Коломийське ВО «Свобода» буде покаране

Вчора на сесії Коломийської районної ради жоден «свободівець» не проголосував за заяву про відставку Януковича. Сьогодні цей факт прокоментував кореспонденту «Фіртки» керівник Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» та голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. За його словами, вчорашній інцидент, це прояв складних взаємовідносин між фракціями в райраді.

«Питання було внесено, на президії воно не розглядалося, а на сесії було внесено без попереднього погодження з фракцією ВО «Свобода». Відповідно фракція зробила демарш в знак протесту проти того, що її ігнорують, – пояснює Олександр Сич. – Якщо судити із юридичної точки зору, є такий термін: міра захисту була не адекватною щодо міри нападу. Власне та шкода, яка була завдана партії в результаті помилкових дій фракції, вона тепер заставляє нас дальше проаналізувати цю ситуацію, а винуваті в допущені такої помилки будуть покарані. Міра покарання буде доведена до громадськості».

«До слова кажучи, хочу звернути увагу, що ідентична заява недавно була проголосована в Коломийські міській раді і там не було жодних проблем щодо голосування фракції ВО «Свобода» за цю заяву. Правда, попередньо це було погоджено. Тому я ще раз наголошую, що такий факт, який стався в Коломийській районній раді, це факт складних дотеперішніх взаємовідносин і теперішніх взаємовідносин. Також і факт непогодженості» – говорить Сич.