“Видатні українці” – “якщо любиш — вивчай!”. Анонс події

28 січня в Національній Спілці Письменників України (вул. Банкова, 2) та 29 січня в музеї Івана Гончара (вул. Лаврська, 19) відбудуться мистецько-просвітницькі вечірки “Видатні українці. Січень”, які розпочнуть щомісячні вшанування видатних українських діячів у рамках проекту “Видатні українці”. Девіз проекту “якщо любиш — вивчай!”

 

28 січня буде вшановано видатних українських поетів Василя Стуса, Володимира Сосюру, Василя Симоненка, письменника Юрія Горліса-Горського та легендарного винахідника і суспільно-політичного діяча Левка Мацієвича. На заході також буде відзначено Акт Злуки 1919 року.

 

29 січня буде вшановано хранителів української традиції Володимира Антоновича, Павла Чубинського та Івана Гончара, який, до речі, є засновником національного центру народної культури, а також мецената Платона Симиренка та художниці Марії Приймаченко. На завершення заходу будуть вшановані герої бою під Крутами 1918 року.

 

Вечірки являтимуть собою не лише підбірку цікавих лекцій та доповідей із залученням до них провідних істориків, журналістів та громадських діячів, які спеціалізуються на відповідній темі, а й включатимуть також виступи відомих українських музикантів, які в своїй творчості пропагують українську традицію: Тараса Компаніченка, Сергія Василюка та ін.

 

Головна мета проекту привернення уваги громадськості, насамперед молоді, до діяльності видатних українців, які народилися в січні та до найвизначніших січневих роковин в історії України.

 

Програма така:

28-го січня, початок о 17:00, вул. Банкова, 2, Будинок Письменника: -читання віршів поетів Василя Стуса, Володимира Сосюри, Василя Симоненка -обговорення постатей Юрія Горліса-Горського та Левка Мацієвича -відзначення підписання Акту Злуки. Вечір завершиться виступом Сергія Василюка

 

29-го січня, початок о 17:00, вул. Лаврська, 19, музей Гончара: -висвітлення культурної діяльності Володимира Антоновича, Павла Чубинського та Івана Гончара, мецената Платона Симеренка, а також життя і творчості Марії Приймаченко -вшанування героїв бою під Крутами 1918 року. Вечір завершиться виступами Тараса Компаніченка, Сергія Василюка та інших музикантів

 

Організатори: Сергій Василюк novoyar@gmail.com +38 067 95 386 95 та Іван Юрчик van_der_veyden2@i.ua+38 093 493 96 52

 

Вхід вільний (вітаються добровільний внесок, 30 гривень з людини покриє витрати організаторів – Дякуємо!)