Заява УВКР з приводу планованої здачі Росії української газотранспортної системи

4/12p-1
12 січня 12

ЗАЯВА
УКРАЇНСЬКОЇ ВСЕСВІТНЬОЇ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПРИВОДУ ПЛАНОВАНОЇ ЗДАЧІ РОСІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ

Українська громадськість як в Україні, так і поза її межами безмежно стурбована намірами провладної більшості у Верховній Раді України узаконити подальше розбазарювання національної власності українського народу. Ще не вщухли гнівні голоси щодо здачі національних інтересів Харківськими угодами, як провладні сили планують нову провокацію—узаконення урядового рішення про приватизацію газотранспортної системи і підземних сховищ газу. Цим самим Росія отримає важливий економічний чинник впливу на українську владу, з одного боку, а з іншого—висмоктуватиме з українців свої надприбутки за рахунок підвищення тарифів з кожного газокористувача.
Така ситуація стає можливою тільки тому, що нинішня українська влада піддається лобістським устремлінням олігархів, які не закуповують газ напряму у Газпрому Росії за кошти власного, приватного бізнесу, як це робиться в усьому світі. Україна закуповує газ за рахунок бюджету, тобто, за кошти платників податків, а потім цей газ іде в розпорядження приватних власників, які, отримавши прибутки, виводять їх за межі України і штучно створюють заборгованість перед бюджетом і Нафтогазом України. Саме тому Нафтогаз України перебуває на межі банкрутства, а прості громадяни, по суті, своїми податками оплачують послуги олігархам у придбанні ними вілл, літаків-вертольотів, яхт, маєтків та інших знакових предметів розкошів та престижу.
Ми звертаємося до народних депутатів України з вимогою прийняти відповідні закони, які б змінили ситуацію в газовому секторі України і запобігли приватизації Української газотранспортної системи, яка може використовуватися в інтересах українського народу в разі, коли при владі будуть сили, зацікавлені у зміцненні національного суверенітету України економічній та енергетичній галузі.
Українська Всесвітня Координаційна Рада, яка має своє членство у більш ніж 40 країнах світу, закликає українські громади пильно стежити за діями влади у цьому напрямку і надсилати свої листи з цього приводу персонально Голові Верховної Ради України Володимирові Литвину та Президентові України Вікторові Януковичу.

З повагою,
Голова Української Всесвітньої
Координаційної Ради Михайло Ратушний

1 Comment

  1. Здадуть. Здадуть ГТС, упирі, і нема на то ради.
    Бо жоден “пересічний” українець не відчуває ту трубу своєю.
    Її у всі часи використовували для свого збагачення бандитські провладні “сім’ї”-клани-угруповання. І простому трудівнику абсолютно до дупи який там ахмєтов з януковичом, ющенком, івченком, тимошенко, фірташом, чи бойком буде красти звідтіля газ.

    Але от коли, ніби-то для охорони труби, на нашій території з”являться окупаційні “війська Газпрому” – отоді вже буде пізно. Отоді вже буде “мама нє гарюй”.

Comments are closed.