Брехливі вінницькі екоінспектори “рятують” лебеді

28.02.2012 в Уніан Вінничина http://vinnica.unian.net/ukr/detail/2109 було опубліковано завідома неправдиве повідомлення «Близько 12 лебедів оселились на цей час на р. Дністер неподалік від м. Ямпіль Вінницької області. Поряд із ними оселились також крижні (близько 200 птахів), більш відомі як «дикі качки».
Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони природи України.
Держінспектори з охорони навколишнього природного середовища Вінницької області беруть активну участь у годівлі та догляді за птахами. Щоб лебеді не голодували, на березі річки для них встановлено годівнички, куди держінспектори щоденно приносять корм.»

Ось як коментують цю статтю місцеві активісти, справжні ініціатори порятунку птахів

«найбільш смішно виглядає ось це речення УНІАН :”Щоб лебеді не голодували, на березі річки для них встановлено годівнички, куди держінспектори щоденно приносять корм”. Ці годівнички були виготовлені не якимсь там міністерством, а в клембівському господарстві Петра Порошенка. Встановлені в час сильних морозів за участю дітей Петра Олексійовича Порошенка – Жені, Саші і Михайлика – фото де показано це висять на сторінці Петра Олексійовича. Можна побачити, як ми із Сашею несемо одну із годівниць, а в інші діти засипають зерно. Вже кілька днів, як я ці годівниці з Дністра забрав, бо вони вже там не потрібні – ріка скресла і сама годує птицю. Годівниці зараз знаходяться на території мого помешкання, до наступної зими вони не потрібні вже. Ось дві з них на фото біля моєї хати, а не на Дністрі!.. То куди ж ті інспектори 28.02.2012 р. носили корм, в які годівниці, як там вже кілька днів як годівниць немає?»

«Вони що метеоповідомлень не дивляться, в інтернет не заглядають, газет не читають?! Чи думають що всі такі? У нас тут вже до 4-5 градусів тепла вдень. Дністер повністю очистився від льоду. Про який порятунок лебедів 28.02.2012 року інспекторами можна говорити! Хай би краще ні інспектори себе врятували від брехні»
Найбільш повний фотозвіт з коментарями про порятунок лебедів можна подивитись на сторінці http://www.facebook.com/profile.php?id=100001597089611