Чергова «демократизація суспільства» від Харківської влади

Ты виноват уж тем,

что хочется мне кушать

(Иван Крыло «Волк и Ягненок»)

 

 Давня підозра, щодо математичних здібностей теперішньої влади, починає переростати у впевненість. Твердження «регіоналів», що їхній Президент «всенародно обраний», завжди викликали, м’яко кажучи, подив. П’ятдесят відсотків від п’ятдесяти відсотків виборців, які взяли участь у виборах Президента України, це буде лише чверть виборців, але не всього народу України, як стверджують провладні «балакуни». Всенародна «обраність» – виплід хворої уяви теперішньої влади.

Так саме, як і з легітимністю Парламентської більшості та повноваженнями їхнього Президента. Тим більш, що після впровадження антинародних реформ, підтримка влади населенням ледь дотягує до 7%. Але зараз не про це.

Рішенням Харківської міської ради збільшено орендну плату за оренду приміщення Харківської Обласної Організації Народного Руху України, з трьох відсотків від вартості приміщення до п’ятнадцяти, тобто у п’ять разів. На перший погляд – безпричинно.

Але тільки на перший. Предтечею цієї події була трирічна боротьба міської влади за розірвання оренди та виселення ХОО НРУ з займаного приміщення. 2009 року – позов до суду про розірвання договору та виселення. Харківським господарчим, Харківським апеляційним та Вищим Господарським Судами було підтверджено право ХОО НРУ на продовження оренди приміщення до 2013 року. 2010 року – знов те саме. Знову всі три Суди підтверджують таке право.

2011-го року – зміна тактики. Відключення електрики під формальною причиною, судилище з приводу надуманої заборгованості за теплопостачання, тепер підвищення орендної плати за приміщення у п’ять разів. От де проявилися математичні здібності нової влади. Підвищувати, так підвищувати вже, щоб і не тріпалися. Все це має одну мету – показати не платіжну спроможність ХОО НРУ перед наступним судом про виселення з приміщення.

Влада чудово розуміє, що ХОО НРУ не є комерційною структурою й не може мати таких статків, щоби оплатити не підйомну орендну плату. Тому й підвищує її. А за які ж такі «гріхи»?

Харківська Обласна Організація  Народного Руху України залишається, поки що, чи не єдиною національно-демократичною організацією, яка має приміщення. Такі Українські організації, як «Просвіта», СУМ, УКЦ, завдяки теперішній владі, вже втратили свої приміщення з різних причин, але за «допомоги» влади. Констатація факту – на Харківщині ведеться планомірне нищення всього українського. Воно, правда й по всій Україні таке робиться, але на Харківщині все це відрізняється вишуканістю інквізиторських засобів. Нічним засіданням кишенькового суду заборонити конституційне право громадян на акції протесту, причому обґрунтувати це тим, що це робиться для безпеки самих же громадян – є улюбленою справою цієї влади. А ще потім за допомоги таких же кишенькових засобів масової інформації, розповідати про «купку деструктивних елементів», які заважають плідно працювати: « …ми тут целыми днями и ночами думаем о благе Харьковчан, а они…». Ці теж прикриваються всенародною обраністю. Тільки ж Харків’яни знають, як була обрана ця влада.

Саме головне, що все це робиться напередодні парламентських виборів. Завданням влади – є знищення опозиції, тобто конкурентів, будь якими засобами. Живе ще оте Ленінське: «О какой справедливости может идти речь, если затронуты интересы партии.»

В цьому році виповнюється 75 років з дня народження Героя України, незмінного голови Народного Руху України – В’ячеслава Максимовича Чорновола. Тож замість того, щоби вшанувати його світлу пам’ять перейменуванням проспекту Правди на проспект В.М.Чорновола, як цього домагається вже декілька років ХОО НРУ, влада намагається знищити один з підрозділів створеної ним партії. Ганьба такій «владі»!.

Слава Україні та її Героям!

 

 

Олександр Денисов, голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair