ГІ “ Права Справа” звернулася до В.Путіна з ініціативою встановлення пам’ятника Голові Законодавчої Ради СКНР М.Рябоволу.

21 лютого 2012 року співголова ГІ ”Права Справа” Д.Снєгирьов звернувся до прем’єр-міністра Росії В.Путіна з відкритим листом щодо ініціативи встановлення пам’ятника Голові Законодавчої Ради Самостійної Кубанської Народної Республіки М.Рябоволу.

В листі Д.Снєгирьова йдеться про наступне:” 16 лютого 2012 року виповнилося дев’яносто чотири роки з моменту проголошення Самостійної Кубанської Народної Республіки , яка за рішенням делегатів Законодавчої Ради Кубані, була прилучена на федеративних умовах до України.

До складу Кубанської Народної Республіки входили Кубанська область,Ставропільщина,Терек,Дагестан і Чорноморщина(Чорноморська губернія).

Головою Законодавчої Ради був обраний М.Рябовол.

Члени Законодавчої Ради під головуванням М.Рябовола підтримали ідею відокремлення Кубані від Росії.

Рішення щодо виділення земельної ділянки та встановлення пам’ятника М.Рябоволу в м. Краснодар –це питання , яке належить до юрисдикції місцевої влади , але враховуючи авторитарний момент правління та прийняття відповідних рішень в Росії , звертаюся до Вас, п. прем’єр-міністр, з відповідною ініціативою щодо прийняття позитивного рішення про встановлення пам’ятника видатному синові України М.Рябоволу.

Встановлення пам’ятника Голові Законодавчої Ради Кубані М.Рябоволу буде сприяти відновленню історичної справедливості та підкреслить ту визначну роль українців у розвитку територій сучасного Краснодарського краю та нерозривний зв’язок цих територій з Україною”.

Коментуючи своє звернення до прем’єр-міністра В.Путіна Д.Снєгирьов підкреслив наступне : ” В Україні стало вже дурною традицією встановлення пам’ятників російським імператрицям та можновладцям за начебто визначну роль у розвитку того чи іншого міста України.

Тому прийняття рішення щодо встановлення пам’ятника М.Рябоволу в м. Краснодар буде актом відновлення історичної справедливості по відношенню до українців , які колонізували цей край та хотіли бачити його у складі України. Україна має чітко заявити про свої геополітичні інтереси та зони впливу, серед яких пріоритетними є історичні ,етнічні землі Кубані, Білгородщини, Воронезької та Курської областей, які на сьогодні знаходяться у складі Російської Федерації. ”

Прес-служба ГІ “Права Справа”