Звернення підприємців “Привокзального” до міського голови А. Садового. Львів

Не вичерпується, а навпаки – загострюється, конфлікт на ринку “Привокзальний”. Адміністрація ТзОВ “Привокзальний ринок” всілякими  способами унеможливлює нормальну роботу підприємців. І надалі мають місце чисельні факти, що перешкоджають праву підприємців на здійснення підприємницької діяльності. Приватна адміністрація ринку чинить шалений опір щодо законного повернення підприємцям торгових павільйонів, які  побудовані за їхні кошти.

Підприємці знову звертаються до міського голови Андрія Садового, секретаря міськради Василя Павлюка, депутатів міськради: в ситуації що склалалася, вони вважають за доцільне змінити приватну адміністрацію та утворити на базі ринку “Привокзальний” комунальне підприємство.

 

Львівському міському голові

п. А. Садовому

79006, м. Львів, пл. Ринок, 1

 

   Шановний Андріє Івановичу!

             Звертаються до Вас підприємці, котрі на території ринку Привокзального у м. Львові по вул. Горської, 2 здійснюють підприємницьку діяльність, з приводу незаконних дій адміністрації ТзОВ «Привокзальний ринок», що полягають у:

–         незаконному заволодінні у свою власність нежитлових приміщень, побудованих за власні кошти (по цих фактах СВ Франківського РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області порушено кримінальну справу);

–         примушуванні підприємців сплачувати плату за утримання торгового місця в нічим необґрунтованому, завищеному розмірі;

–         намаганні стягнути з нас орендну плату навіть за приміщення, що перебувають у приватній власності підприємців;

–         нав’язуванні нам послуг, не передбачених жодними законами чи договорами;

–         перешкоджанні  здійсненні підприємницької діяльності (заяви про злочин подані у міліцію);

–         примушуванні підприємців укладати договори оренди (суборенди) холодильного обладнання у завищених розмірах, забороняючи при цьому використовувати своє власне холодильне обладнання чи брати в його оренду в інших осіб, окрім  ФОП  Лісовського А. Р., який очевидно пов’язаний з адміністрацією ринку;

–         наданні адміністрацією ринку дозволу на торгівлі з землі, у проходах між рядами;

–         землі загального користування, тобто тротуар з вулиці Горської, використовується адміністрацією ринку в корисних цілях, як торгова площа.

–         наданні адміністрацією ринку дозволу на торгівлю з тимчасових палаток, особами  без жодних дозвільних документів та такими, які не пройшли медичних оглядів;

–         наданні адміністрацією ринку дозволу на торгівлю іноземцям, які можуть бути хворими або носіями небезпечних захворювань та вірусів,  без жодних дозвільних документів та медичних оглядів;

–         наданні адміністрацією ринку дозволу на торгівлю готовими гарячими (в т. ч. м’ясними) стравами, без відповідних сертифікатів та дотримання санітарних норм, приготованих в невідомих умовах, з продукції сумнівної якості, також в основному іноземцями.

      Вказані факти стали причиною різноманітних акцій протесту, пікетів підприємців, що неодноразово проводилися на території ринку, під стінами Львівської міської ради, Львівського міського управління міліції.

     Підприємці направили величезну кількість звернень в усі органи державної та місцевої влади.

     Усі ці події постійно висвітлюються у засобах масової інформації.

     В усіх судах м. Львова та вищих спеціалізованих судах слухали, слухаються та  готуються до слухань десятки позовів.

     Проти осіб, які активно захищають свої права, адміністрація ринку вживає «репресії», їх намагаються у будь-який спосіб вигнати з базару шляхом нав’язування завищених цін на різноманітні послуги, шляхом прямого фізичного перешкоджання, що здійснюється охоронцями ринку та іншими способами.

       Ми, підприємці Привокзального ринку, не маємо можливості задоволювати усе більші фінансові апетити адміністрації ринку, до того ж незаконні, та просимо Вашої допомоги.

   Звертаємся до Вас, оскільки ТзОВ «Привокзальний ринок» здійснює свою діяльність на земельній ділянці по вул. Горської, 2, що належить територіальній громаді м. Львова, та у приміщеннях цілісного майнового комплексу за тією ж адресою, що також перебувають у комунальній власності.

    Проте, термін дії як договору оренди  земельної ділянки, так і договору оренди  ЦМК закінчився, договори не є продовжені чи переукладені, тобто ТзОВ «Привокзальний ринок» займає і земельну ділянку, і нежитлові приміщення по вул. Горської, 2 незаконно.

З огляду на викладене, просимо Вас розглянути можливість створення комунального підприємства Львівської міської ради по адмініструванню Привокзального ринку, для здійснення цієї діяльності передавши на баланс вказаного підприємства земельну ділянку та нежитлові приміщення по вул. Горської, 2.

      Ми сподіваємся, що таке рішення унеможливить постійні конфлікти, надасть можливість підприємцям спокійно займатися своєю профільною діяльністю (а не протестами та судами), а також сприятиме збільшенню надходжень до бюджету міста.

 21 лютого  2012  року

Звернення підписане підприємцями ринку “Привокзальний” в кількості 78 осіб.

Контактний телефон:

+380 67 710-74-79