Свобода у кількості ста осіб “з усієї України” закликала до фізичного знищення Табачника

Акція партійної молодіжки ВО “Свобода” проти урядового законопроекту “Про вищу освіту” № 9655, на яку, за словами її ж організаторів “з’їхалися люди з усієї України”, зібрала аж сотню людей, які пройшлися колоною від Майдану Незалежності до будівлі комітетів Верховної Ради України, де засідала Погоджувальна рада депутатських фракцій над формуванням порядку денного на цей пленарний тиждень. Законопроект “Про вищу освіту” не розглядався, і учасники акції про це знали, оскільки чудово обізнані з Регламентом Верховної Ради України і навіть на відкритих до акції подіях в соціальних мережах писали, що розгляд його заплановано на 13-16 березня (тому питання щодо обрання ними саме сьогоднішньої дати і місця залишається).

Біля будівлі комітетів “акціонери” пробули не більш ніж 30 хвилин. За цей час виступило кілька ораторів з Києва та областей, закликаючи відправити Табачника у відставку. Найбільш радикальним був студент з Національного авіаційного інституту, проректором якого є кум Дмитра Табачника Максим Луцький (він же – голова парламентського комітету з питань науки та освіти). Студент різко розкритикував свого проректора, а щодо міністра сказав, що єдиним виходом для української освіти буде вбити Табачника.

До “акціонерів” ніхто вийшов, і вони пішли геть.

Таким чином “всеукраїнського масштабу” акція з супер-р-радикальними промовами лише підтвердила, що містить ознаки провокації напередодні запланованої на завтра зустрічі Робочої групи з доопрацювання законопроекту з Прем’єр-міністром України. Бо її малочисельність відкидає версію про прагнення “Свободи” заявити в разі відкликання законопроекту № 9965, що це сталося внаслідок протесту “Студентської свободи”.

Отримана нами напередодні від самих свободівців, які мали на меті взяти участь в акції, інформація про безпрапорність акції не підтвердилася. Акція пройшла під прапорами “Свободи”.

mala