Влада черговий раз збрехала стосовно досліджень здоров’я Тимошенко

Канадський лікар д-р Петро Куйтан, медичний доктор “MD” i доктор філософії “PhD”, з міста Мисисаґа в провінції Онтаріо, є членом спеціальної медичної команди – запрошеної урядом України, організованої Конґресом Українців Канади та уповноваженої канадським Міністерством закордонних справ представляти Канаду для відвідин Юлії Тимошенко в Україні минулого тижня – з метою провести незалежне спостереження та дати оцінку здоров’я пані Тимошенко. Д-р Куйтан через мешканця Торонта Андрія Головатого розповсюдив заяву для ЗМІ.

Після зустрічі з пані Тимошенко, де відбулося спостереження, у мене сформувалась думка, що їй потрібно конфіденційного дослідження крові і токсикологічного тестування. Хоча канадська команда мала обладнання для тестування – у виді пунктового догляду, яке може дати результати відразу – чиновники української влади відмовилися дозволити нам використовувати це обладнання, заявляючи, що ми таким чином поставили б себе на шлях порушення низки державних законів і цим загрожували собі потенційним відкриттям кримінальної справи. Ми зазначили їм, що це ініціатива українського уряду, який запросив нас провести обстеження, і це обладнання було перераховано в оригінальних офіційних документах. Пані Тимошенко погоджувалася з нашими пропозиціями і просила зробити конфіденційне і незалежне тестування. Владні чиновники також заборонили відбір будь-яких необхідних зразка для аналізу. Будь-які заяви про те, що вона відмовилася від незалежного тестування є неправдою. Я вважаю, що ця жінка хвора і перебуває в постійному болю – цей стан вимагає токсикологічного тестування та інших лабораторних дослідженнь. Я також висловив стурбованість з приводу введених речовин, отриманих нею під час лікування, які заборонені в Канаді.

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.