Видатні українці: лютий

26 лютого (17:00) в Національній Спілці Письменників України (вул. Банкова, 2) та 2 березня (17:00) в музеї Івана Гончара (вул. Лаврська, 19) відбудуться мистецько-просвітницькі вечірки “Видатні українці. Лютий”

26 лютого будемо вшановувати і згадувати визначних літераторів Лесю Українку, Євгена Маланюка, Олену Телігу, а також драматурга Леся Курбаса та композиторів Семена Гулака-Артемовського та Льва Ревуцького, художника Георгія Гараса. Музичну частину забезпечить піаніст Павло Лисий та бандурист Святослав Силенко

2 березня згадаємо фізика-винахідника і громадського діяча Івана Пулюя, архітектора Сергія Тимошенка, вченого-біолога Миколу Гамалію, громадського і політичного діяча, письменника Івана Липу, педагога Софію Русову а також генерал-полковника Олександра Удовиченка, командира 3-ї Залізної дивізії Армії УНР, Костя Пестушка, отамана Степової Дивізії, а з часом і Холодного Яру, Сліпого (Коберницького) Йосипа Івановича, предстоятеля Української греко-католицької церкви, політичного, релігійного та наукового діяча.

Головна мета проекту привернення уваги громадськості, насамперед молоді, до діяльності видатних українців, які народилися в лютому та до найвизначніших лютневих роковин в історії України. Девіз проекту “якщо любиш — вивчай!”

Організайний збір- 20 грн.
Ініціативна група:
Сергій Василюк novoyar@gmail.com
+38 067 95 386 95
Іван Юрчик van_der_veyden2@i.ua
+38 093 493 96 52

Подія у Фейсбуці – тут