Лук’янівський ринок. Рейдерів знову вигнано

Групу бойовиків, що вночі здійснила захоплення Лук’янівського ринку, після нетривалого її перебування знову вигнано силами підприємців та їх прихильників.

Підприємці відновлюють лад на ринку. Станом на 7-30 ранку його територія мала вигляд як після вуличного бою. Нагромаджені металоконструкції, розсипаний товар, пошкоджені ролети, поверхні вкриті білим осадом від діючої речовини вогнегасників.















Підприємці стверджують, що рейдери вдерлися на територію ринку ще задовго до 6-ї години ранку, обманувши охорону за методом троянського коня. До воріт під’їхала машина, яка ніби-то привезла товар. Охорона відчинила двері, а за машиною на територію забігла велика кількість спортивних людей молодого віку, які зохопили ринок і почали забарикадовуватися з середини. Пізніше, коли нападників намагалися вигнати, вони використовували вогнегасники, що були на ринку, товар підприємців. Можливо, саме туман від вонегасників і був сприйнятий деякими очевидцями за межами ринку, як дим від горіння та як сльозогінний газ?

Підприємці стверджують, що міліція складала якісь протоколи, і вважають, що то були протоколи про затримання зловлених нападників. Попри це, на сайті “Газети по-українськи” з’явилося повідомлення, що міліція заперечує затримання будь-кого під час описаних подій.

Підприємці демонструють посвідчення особи одного з нападників, яке залишилося у них в руках після бійки.