Немає зла, щоб не вийшло на добре

У цих словах народний досвід та мудрість. Особливо наочно цю сентенцію можна зрозуміти на прикладі політичного життя та державотворення різних етносів. Коли знущання і тиск корумпованої, деспотичної влади досягне у народі точки кипіння, тоді вже ніхто і ніщо його не зупинить. Не зупинить так довго, поки не відбудеться помста і кара. Дивно, що авторитарні режими в Європі і Азії не роблять висновки з трагічних подій у Іраку, Єгипті та Лівії. Найбагатшу людину у світі Муамара Каддафі, не врятувало його вишколене військо, сучасні танки і ракети, та навіть золотий пістолет. Немов останнього покидька його дістали з підземної труби – схованки розлюченні бійці спротиву тиранічному режиму і жодні благання прощення не врятували його від справедливої смерті. Розплати за десятиріччя знущань і тиранії над власним народом.

Нинішня українська влада здається вимірює рівень терпіння власного народу. Хоч водночас не гребує різноманітними мерзотними методами залякування та ошуканства . Однак, навряд чи знайдеться, бодай, один тверезомислячий політик у світі, котрий би не застеріг від подібного будь-яку розгнуздану владу. Час розплати рано чи пізно не минущий. Історичний досвід у цьому випадку невблаганний . Наш народ вдосталь мав у своїй долі потрясінь . І ми аж ніяк не хочемо накликати знову біду на наші міста й села. Однак, за свої права слід боротися. І сучасна історія дає нам шанс зробити це мирним, цивілізованим шляхом. Це шлях котрим йдуть всі сучасні народи світу: чесні і відповідальні вибори у представницькі органи влади.

Восени цього року українці знову мають піти до виборчих скриньок. Діюча влада аж ніяк не зацікавлена в тому, аби кожен з нас зробив виважений і чесний вибір. Бо такий вибір не залишить жодних шансів для донецької братви. Однак, і у нас не має іншого виходу. Лише активна громадянська позиція, одностайність, і, можна сказати, рішучість побіля виборчих урн дає нам шанс на кращу долю. Не забуваймо про це! Не залишайтеся байдужими до тих, хто відмовляється йти голосувати, хто вважає що ці вибори нічого не змінять в країні. Якщо нас буде багато правду і народну волю не можливо буде приховати. Голосуй за кращу долю свою, своїх близьких і рідних. За кращу долю України!

Прочитайте і передайте другим.
Наша поштова скриька roduucca@gmail.com

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.