Броварчани судитимуться з київським судом

Громадська ініціатива «Громадський Захист Київщини» («Гроза») подала апеляційну скаргу на рішення Київського окружного адміністративного суду.

Як повідомлялося раніше, своїм рішенням від 2 березня 2012 року, Київський окружний адміністративний суд заборонив Громадській ініціативі «Громадський Захист Київщини» проведення 4 березня мирного зібрання громадян – акції «Брехня за ваші гроші» біля Броварської міської ради.

На думку активістів громадської організації, суд використовував норми, що суперечать Конституції України. Зокрема, Указ Президії Верховної Ради СРСР від 28.07.1988 року, на який посилається Київський окружний адміністративний суд, втратив чинність. Застосування норми ст.39 Конституції України про мирні зібрання було роз’яснено Конституційним судом України. А норма про завчасне повідомлення щодо проведення акції, відповідно до роз’яснення КСУ, «Грозою» була дотримана.

Повідомлення було подано за шість днів до проведення акції. Це є більш, ніж достатнім для того, аби міська рада забезпечила безперешкодне проведення акції та дотримання прав і свобод громадян, як того вимагає чинне законодавство. Натомість суд виніс політичне рішення, керуючись листом начальника Броварського МВ ГУМВС України в Київській області підполковника міліції С.М. Семікопа про «складну оперативну обстановку» у місті Броварах. При цьому, факт «складної оперативної обстановки» під час судового засідання нічим не був підтверджений. Так само і головний броварський міліціянт чомусь не заявляв раніше про неї.

Координатор громадської ініціативи «Громадський захист Київщини» Сергій Тафій повідомляє, що активісти «Грози» не дозволять порушувати права громадян на мирні зібрання і збираються подавати адміністративний позов на саме рішення виконкому Броварської міської ради. «Гроза» в судовому порядку доведе, що міськрада не мала повноважень на заборону мирного зібрання громадян. Згідно з чинним законодавством, вона мусила б попередньо звернутися до суду.

Громадська організація «Громадський захист Київщини»

Email: press@groza.org
Тел.: +380 67 401 4792

http://groza-org.livejournal.com/1274.html