Пікетувати обласну прокуратуру заборонено!

Увечері 21 березня Миколаївський адмінсуд за позовом міськвиконкому заборонив пікетувати обласну прокуратуру.

Про повідомив один з пікетників Андрій Дворецький, пише “Новости-N”.

За його словами, організатор акції Юрій Круцилов подзвонив міському голові Володимиру Чайці поцікавитися, чому, незважаючи на заявлену мером підтримку активістів, акція заборонена, до того ж, за позовом виконкому.

“Володимир Дмитрович сказав нам, що на нього чинився сильний тиск з боку прокуратури. І прозвучала навіть така фраза, що якщо б він від імені міськвиконкому не подав би на нас у суд, то на нього завели б кримінальну справу. На конкретне питання, хто на нього тисне, він чітко відповів: прокурор міста Палій. У нас є запис цієї розмови”, – сказав Дворецький.

Організатори акції протесту написали 3 заявки-повідомлення про продовження своєї безстрокової акції, і на підставі цих повідомлень мають намір продовжувати пікетування обласної прокуратури, пише видання.

Наразі пікетувальники відсунули свої намети від центрального входу в прокуратуру в лівий бік.

Водночас голова МВС Віталій Захарченко заявив, що суб’єктивного мотиву в діях співробітників міліції та прокуратури в рамках розслідування справи Оксани Макар не було.

“Суб’єктивного мотиву з боку співробітників міліції і прокуратури ми не встановили. Ми побачили прорахунки щодо професіоналізму та якості дій цих осіб”, – сказав він, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Як відомо, дев’ять співробітників правоохоронних органів притягнуто до відповідальності, низка правоохоронців звільнена.

УП

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.