Учасник Ініціативи «Першого грудня» розповів, як вийти з кризи

Три «кити», які є шляхом виходи з кризи, — це опертя на моральні цінності, самоорганізація та солідарність. Про це в ефірі ТВі сказав Мирослав Маринович, учасник Ініціативної групи «Першого грудня».

 Віце-ректор Українського католицького університету, президент Українського ПЕН-клубу та учасник Ініціативної групи «Першого грудня» Мирослав Маринович в ефірі ТВі на запитання, що робити в нинішній складній суспільно-політичній ситуації, відповів, що не потрібно роки чекати на встановлення моральних правил гри в політиці та суспільстві.

 «Почніть сьогодні! Є три базові кити, через які можна вийти з нинішньої кризи. Це — єднатися довкола духовних цінностей, вміти самоорганізовуватися і бути солідарним», — підкреслив він.

 Пан Маринович продовжив: «Принаймні дві справи молодь може робити вже сьогодні — не ховатися “свою хату скраю” або мріяти про виїзд за кордон. Сказати собі: “Ні! В мене є друзі, і ми можемо організуватися!”».

 Учасник Ініціативної групи «Першого грудня» нагадав, скільки означала самоорганізація журналістів 2004 року, які виступили проти темників. На його переконання, це мало революційний вплив на суспільство.