Українська Громада Криму відзначила День народження Т.Г.Шевченка

9 березня, в Сімферополі, Українська Громада Криму разом з іншими представниками громадських організацій, опозиційних партій  та кримськотатарської громади з нагоди 198-ої річниці від Дня народження вшанували пам’ять Тараса Григоровича Шевченка – духовного батька української нації, геніального українського поета, художника, мислителя.

Відкриваючи урочистий мітинг Владислав Хмеловський,  голова Української Громади Криму, зокрема зазначив: Дорогі українці! Сьогодні День народження нашого Кобзаря, Тараса Григоровича Шевченка, славетного сина українського народу. Ми приходимо сюди, до його пам’ятника кожного року 9 березня щоб звітувати про свою діяльність:  що кожен з нас зробив для України. Хай ця традиція житиме і на майбутнє. Сьогодні непроста ситуація в Україні, але пам’ятаймо його заповіт «Борітеся- поборете!».

Учасники мітингу наживо виконали  Гімн України.

Молебен за Україну відслужив архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент, який розповів про складну ситуацію, що склалася щодо питання з виділенням земельної ділянки Управлінню Кримської Єпархії УПЦ Київського Патріархату для будівництва Кафедрального Собору «Храм Христа Спасителя» Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) в Сімферополі.

Він оприлюднив відкритий лист до Президента країни, у якому йдеться про те, що віруючі Кримської Єпархії УПЦ КП, представники громадських організацій Криму, науковці, журналісти, митці звертають увагу Гаранта Конституції на те, що «вже п’ятнадцять років поспіль з дня заснування Кримської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату з боку влади Криму та органів місцевого самоврядування автономії йде відверте ігнорування вирішення питань, пов’язаних з відкриттям церкви УПЦ Київського Патріархату».

Учасники мітингу вирішили своїми підписами підтримати це звернення.

На мітингу також виступили:

–         голови Кримських організацій опозиційних партій:

Наша Україна, УНП, Фронт змін, КУН;

–         голови громадських організацій:

Українська Громада Криму, Кримське відділення Наукового Товариства імені Тараса Шевченка;

–          перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

На  завершення мітингу його учасники поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка.

Прес-служба ГО «Українська Громада Криму», ugk-kongres@ukr.net