«Євро-2012»: прості українці підготували відповідь «готельній мафії»

Громадські організації з Донецька, Харкова, Львова та Києва створили ініціативу «Ласкаво просимо! Welcome to Ukraine».

Кухня
Українці запрошують футбольних фанів додому

Українці відреагували на критику УЄФА, іноземних ЗМІ та футбольних фанатів щодо завищених цін на готельні номери – вони запрошують вболівальників безкоштовно зупинятися у них на Євро 2012. Про це пише “Німецька хвиля”.

Громадські організації з Донецька, Харкова, Львова та Києва підтримали ідею депутата Харківської облради Івана Варченка і створили ініціативу «Ласкаво просимо! Welcome to Ukraine».

«Про нашу країну зараз розповідають у Європі багато негативу. Ми хочемо показати, що не все так погано. Українці дуже гостинні», – каже одна з адміністраторів ініціативи, краєзнавець з Харкова Вікторія Склярова. Вона також розповіла, що її сім`я згодилася прихистити на «Євро-2012» подружню пару з Берліна, сусіди – вболівальників з Бельгії, її колеги теж розмістили запрошення зупинитися у них.

Ініціативу вже оформили у соціальній мережі «Facebook». До цієї групи у мережі вже приєдналося дві сотні користувачів з України та європейських країн. Перші розміщують свої пропозиції безкоштовного житла, інші – шукають можливості відвідати Україну та чемпіонат за невеликі гроші.

УНІАН