Ініціатива газети «День» – програма «Самоосвіта» – online.18.04.12, 12:00

Круглий стіл «Інтелектуальна спадщина української еміграції»: Іван ДЗЮБА, Оксана ПАХЛЬОВСЬКА, Володимир ПАНЧЕНКО, Сергій ГРАБОВСЬКИЙ, Володимир БОЙКО, Лариса ІВШИНА

 По суті, програму «Самоосвіта» «День» втілює вже протягом десятиліття, зокрема видаючи власну Бібліотеку «Україна Incognita». Продовження розмови про найважливіші «больові точки» сьогодення, які дісталися нам у спадок від минулого – у серії щомісячних «круглих столів»- онлайн.

Протягом останнього часу в редакції «Дня» відбулася зокрема дискусія «Новий порядок денний: опозиція – суспільству» за участі опозиційних політиків та представників громадянського суспільства; а також круглий стіл, присвячений 200-літтю Олександра Герцена – за участі українських науковців і публіцистів.

18 квітня в редакції «Дня» відбудеться круглий стіл «Інтелектуальна спадщина української еміграції».

Які ідеї визрівали та обговорювалися в середовищі українських публіцистів на еміграції та як вони присутні (або не присутні) в сьогоднішньому суспільному житті. Як бачили Україну та її майбутнє Євген Маланюк, Іван Лисяк-Рудницький, Михайло Драгоманов, Юрій Шевельов, Іван Багряний, Микола Шлемкевич, Роман Божеський та чи справдилися їхні сподівання; як повернути в суспільний обіг їх інтелектуальну спадщину, що вже довела свою життєздатність.

Про це за круглим столом говоритимуть Іван ДЗЮБА (дисидент, літературознавець, публіцист, громадський діяч, академік), Оксана ПАХЛЬОВСЬКА (публіцист, культуролог, професор), Володимир ПАНЧЕНКО (літературознавець, письменник, професор), Сергій ГРАБОВСЬКИЙ (публіцист, журналіст, політолог, лауреат Премії ім. Джеймса Мейса), Володимир БОЙКО (історик, публіцист, м. Чернігів). Модератор головний редактор газети «День» Лариса ІВШИНА.

Пряма трансляція круглого столу – на сайті «Дня» (www.day.kiev.ua) розпочнеться о 12.00.